TiyatrOda Şenliği kapsamında Sarıyerli tiyatro severlerle buluşan usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas, Ümit Denizer’in kaleme aldığı ‘Adalet, Sizsiniz’ oyununu sahneye taşıdı. Boğaziçi KSM’de sahnelenen tek perdelik oyunda M.Ö. 5’inci yüzyılda Atina’da, Beş Yüzler Meclisi’nin ölüme mahkum ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma’da, Engizisyon’un müebbet hapse mahkum ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston’da, mahkemenin ölüme mahkum ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti’nin hikayeleri anlatıldı. Sarıyerlilerin büyük beğenisini alan oyunda konuşan usta oyuncu Rutkay Aziz; “Karanlıklar aydınlanacak. Umutsuzluğa yer çok. Adalet, sizlersiniz” dedi.

Aziz: İstanbul’a yakışan bir merkez

Şenliği son derece anlamlı bulduğunu söyleyen Rutkay Aziz, Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’ni inşaat halindeyken Tarık Akan’la birlikte gezdiğini anlattı. Duygusal anlar yaşayan Aziz, salonun son derece modern ve İstanbul’a yakışan bir merkez olduğunu söyledi.

Barlas: Tiyatro zor zamanlardan geçiyor

Tiyatro sanatının zor zamanlardan geçtiğini söyleyen oyuncu Taner Barlas, “Sahnelerin kapatıldığı, kültürün ve sanatın bu kadar yozlaştırılıp, yok sayıldığı Türkiye’de böyle bir sahnenin açılması önemli. Dilerim nitelikli oyunlar, seyircisiyle burada buluşur” ifadelerini kullandı.