Türk Halk Müziği’nin usta isimleri Belkıs Akkale, Cengiz Özkan, Muharrem Temiz ve Tolga Sağ Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında İstinye Tersane Alanı’nda vatandaşlarla buluştu.

Ramazan ayında Sarıyer’de geleneksel hale gelen İstinye Tersane Alanı etkinlikleri bu kez Türk Halk Müziği’nin usta isimleri Belkıs Akkale, Cengiz Özkan, Muharrem Temiz ve Tolga Sağ’ı ağırladı.

Sarıyerliler türkülere eşlik etti

Gecede ilk olarak sahne alan Cengiz Özkan, Tolga Sağ ve Muharrem Temiz bu güne kadar dilden dile aktarılan türküleri seslendirdi. Alanı dolduran yüzlerce Sarıyerlinin tek bir ağızdan eşlik ettiği gecenin ikinci bölümünde Belkıs Akkale usta isimlere eşlik ederken, sahnede sürpriz bir isim daha vardı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Cengiz Özkan, Tolga Sağ, Muharrem Temiz ve Belkıs Akkale ile birlikte türküler söyledi. Etkinliğin sonunda kısa bir konuşma yapan usta sanatçı Belkıs Akkale, türkülerin iyileştirici bir yanı olduğunu, bütün dinlerin ve mezheplerin temelinde hoşgörünün yattığını belirtti.