Türk müzik tarihinin önemli söz yazarlarından Aysel Gürel, ölümünün 10’uncu yılında Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle anıldı. Etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Aysel Gürel’in kızı Müjde Ar ve eşi Ercan Karakaş, Ataol Behramoğlu, Ayşegül Aldinç, Pelin Batu, Levent Üzümcü, İlker Özdemir, Göksel Kaya ve sanatseverler katıldı. Usta ismin 60 yıl boyunca biriktirdiği el yazısı şiir, söz, mektup ve çalışma notunun yer aldığı ‘Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam’ adlı kitabındaki şiirler, sanatçı dostları tarafından okundu.

Müjde Ar: Gurur duyuyorum

Gecenin açılış konuşmasını yapan Müjde Ar, annesinin sadece yaşadıklarını değil yaşayamadığı birçok şeyi de sözlerinde anlattığını söyledi. Müjde Ar; “Ben onun kızı olduğum için o kadar çok gurur duyuyorum ki… Hele günümüzde kadına yapılanları görünce ah be Aysel diyorum” dedi.

Özdemir: Sözcüklerin sihirbazıydı

Aysel Gürel’in hayatını anlatan belgeselle başlayan anma gecesinde, ünlü söz yazarının manevi oğlu, besteci ve müzisyen İlker Özdemir, Gürel’in sözlerini yazdığı şarkıları seslendirdi. Çocuk yaşta evlendirilen Ünzile için 40 yıl önce yazdığı şarkıyı seslendiren Özdemir, Gürel’i sözcüklerin sihirbazı olarak tanımladı. İlker Özdemir, “Onunla yollarımızın kesişmesi ve beni ailesine alması ömrümce yaşayacağım bir gurur” dedi. Sanatının unutulmaz şiirlerini okuyan Ataol Behramoğlu, Ayşegül Aldinç, Levent Üzümcü ve Pelin Batu da salonu dolduran seyirciler tarafından büyük alkış aldı.

“Şiirleri toplamak 2 yılımızı aldı”

Aysel Gürel’in eserlerinin toplandığı ‘Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam’ kitabıyla ilgili konuşan Müjde Ar, “Annemin evi çöp evden halliceydi. Bulduğu her yere yazmış. Şiirlerini toplamak 2 yılımızı aldı” dedi. Müjde Ar, etkinliğin ardından Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam kitabını Sarıyerliler için imzaladı.