Sarıyer’de yaşayan 8 yaşındaki Yunus Şems Coşkun, Sarıyer Belediyesi’nin Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nda aldığı eğitimle Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı’na girmeye hak kazandı.

Kültür, sanat, kişisel gelişim ve eğitimin bir arada olduğu Sarıyer Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nda eğitim gören bir çocuk daha hayallerine kavuştu. Kurslarda piyano eğitimi alan 8 yaşındaki Yunus Şems Coşkun, Türkiye’nin en prestijli okullarından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı yarı zamanlı eğitim programına katılmaya hak kazandı. 4 yaşından beri piyano çalan minik Şems, kurslardan aldığı eğitim sayesinde sınavı kazandığını belirterek ileride ünlü bir piyanist olmak istediğini söyledi.

“Kurslar bana özgüven kattı”

Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nın kendisine çok büyük katkısı olduğunu dile getiren Yunus Şems Coşkun, “ Piyano çalmaya 4 yaşında başladım. Çalarken kendimi çok huzurlu hissediyorum. Ben arkadaşlarımla piyano kursuna gidiyordum. Daha sonra Burçin Hoca ile tanıştım. Burçin Hoca’nın da büyük desteğiyle sınava çok iyi hazırlandım. Bu kursa katılmak bana özgüven kattı. Zaten piyano çalıyordum. Konservatuara girmek isteyince Burçin öğretmenim bana tek ses, çift ses, üç ses, melodi ve ritim çalıştırdı. Sınava girdim ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı yarı zamanlı bölümünü kazandım. Kazandıktan sonra oradaki hocalarım benim için viyolayı uygun gördüler. Bundan sonra orada viyola çalmayı öğreneceğim. Çok mutluyum. Gelecekte çok ünlü bir piyanist olmak istiyorum” dedi.

“Sanata ve sanatçıya değer veriliyor”

Sarıyer Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme ile Yazın Sanat Kursları’nda piyano eğitmenliği yapan Burçin Ural ise minik Şems’in başarısını kutlayarak, “Belediyemiz sanata ve sanatçıya çok değer veriyor. Başkanımız da halkoyunu kökenli olduğu için desteği çok büyük. Biz de 42 branşta sanat eğitimi veriyoruz. Yunus Şems ile çok çalıştık. Öğrencimiz çok büyük bir emek harcadı ve bunun karşılığını aldı. Günümüzde sanattan bu denli uzaklaşılmışken Sarıyer’de bu tür etkinliklerin yapılması çok önemli” diye konuştu.

42 branşta ücretsiz eğitim

Yıllardır Sarıyerlileri sanatla buluşturan Sarıyer Belediyesi’nin Sanat ve Meslek Edindirme Kursları binlerce kişiyi bir araya getiriyor. Her yıl 9 ay boyunca devam eden kurslarda 42 branşta eğitimler veriliyor. Binlerce vatandaşın her yıl başvuru yapıp ders aldığı kurslara en büyük ilgiyi kadınlar gösteriyor. Sarıyer Belediyesi tarafından ücretsiz verilen ve alanında deneyimli eğitmenler tarafında gerçekleştirilen dersler, çocuk ve yetişkin grubu olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kursiyerler aldıkları eğitimin ardından Sarıyer Belediyesi katılım belgesi ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını alarak mezun oluyor.

SARIYER POSTA