Geçtiğimiz aylarda Sarıyer’deki kültür ve sanat faaliyetleri içinde aktif olarak yer alan edebiyatçıları bir araya getirmek ve ortak etkinliklere imza atmak amacıyla oluşturulan Sarıyer Edebiyatçılar Platformu (SEP), ikinci toplantısında yönetim kurulunun görev dağılımını gerçekleştirdi.

Kurucuları arasında İbrahim Balcı (yazar), Tuncay Dağlı (gazeteci-yazar), Nurten Ertul (gazeteci-yazar), Cafer Hergünsel (yazar), Rezan Özger (Av.-yazar), Bilge Karaduman (eğitimci-yazar), Yaşar İliksiz (yazar), İsa Altun (Adli Bilişim Uzmanı-Yazar), Yekta Aydın (yazar), Emine Topçu (şair) ve Gökten Ulugergerli’nin (şair) yer aldığı platform, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sarıyer Şube Başkanı Gül Çağlayan’ın destekleriyle dernek binasında bir araya geldi.

“SANATSAL ETKİNLİKLERİN DÜZENLENMESİNİ AMAÇLIYORUZ”

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nun da katıldığı toplantıda konuşan Gazeteci-Yazar Tuncay Dağlı, “Sarıyer’de yaşayan, buradaki aktivitelere katılan ve en az 1 tane kitabı olan edebiyatçılar bizim üyemiz olabiliyor. İlçedeki kültürel, sanatsal aktiviteleri daha geniş kapsamda organize etmek ve bu etkinlikler içerisinde yer almak için böyle bir platformda bir araya geldik. Bu sayede edebiyatçıların bir araya gelip sohbet etmesini, sanatsal etkinliklerin düzenlenmesini amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra kitaplarımızın basılması, dağıtılması gibi konularda yerel yönetimlerin desteğini almak ve işbirliği yapmak istiyoruz. Burada Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sarıyer Şube Başkanı Gül Çağlayan’a teşekkür ediyorum. Bizim toplantılarımıza ev sahipliği yapıyor ve manevi destek veriyor. Sadece öğrencilere burs vermekle yetinmiyor. Aynı zamanda çağdaş kültürel etkinliklere de katkı sunuyor” ifadelerini kullandı.

BALCI’DAN BİRLİK VURGUSU

Yazar İbrahim Balcı, “Sarıyer’de edebiyat özellikle son yıllarda çok ilerlerdi. Edebiyatçılar olarak bireysel çalıştığımız için Sarıyer dışına çok çıkamadık. Fakat bu durum son birkaç senedir değişmeye başladı. Bu konuda mesafe kaydettik. Biz de bireysel hareket etmenin çok katkı sağlamadığı düşüncesiyle birlikte olmaya karar verdik. Bu kapsamda Sarıyer Edebiyatçılar Platformu’nu oluşturduk. İnanıyorum ki bu süreçten sonra edebiyat alanında ağırlığımızın olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“GENİŞ KAPSAMLI ÇALIŞMALAR YAPILMALI”

Yazar Cafer Hergünsel ise şunları söyledi: “Edebiyatçılar olarak sadece Sarıyer için değil, Türkiye için bir şeyler yapmamız lazım. Edebiyatçılar genel olarak dağınık vaziyette. Göstermelik imza günleri, şiir günleri düzenleniyor. Sarıyer’de Edebiyat Günleri düzenleniyor. Fakat katılım sağlayan edebiyatçılar önceden tanıtılmıyor. Bu kapsamda daha geniş kapsamlı çalışmalar yapılmalı. Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesi öyle duruyor. Orayı çiçeklendiririz, bahçesinde şenlikler, sanatsal etkinlikler yapılır. Aynı şekilde Kilyos’ta edebiyatçılar için bir çalışma yapılabilir. Oraya giden edebiyatçılar kitaplarını, eserlerini yapabilir. Bunları dile getirdik fakat bir sonuç alamadık. Biz sanat derken her şeyi içine katarak değerlendiriyoruz. Geçen sene Londra’da Shakespeare Tiyatrosu’nu gördüm ve çok beğendim. Aynısı Kilyos’ta yapılabilir. Çok zor bir şey değil.”

İŞTE YÖNETİM KURULU:

Onursal Başkan: İbrahim Balcı

Başkan: Cafer Hergünsel

2. Başkan - Genel Sekreter: Tuncay Dağlı

Yönetim Kurulu Üyeleri: Bilge Karaduman, Yekta Aydın, Nurten Ertul, Yaşar İliksiz.

SARIYER POSTA