Sarıyerli Yazar Rezan Özger, yeni kitabı ‘İstanbul’u geri istiyorum’da, eski İstanbul’un sahip olduğu güzelliklerle, günümüz İstanbul’unu anlatarak, çarpık kentleşme, yoğun nüfus, betonlaşma, yeşil alanların katledilmesi ve çevreye karşı duyarsızlık nedeniyle dünyanın en eski kentlerinden biri olan metropolün yaşanmaz hale geldiğini söyledi.

Daha önce yayınladığı ‘Şimdi Bu Aşk mı?’ ve ‘Benim Karım Bir Melektir’ adlı öykü kitaplarının ardından ‘anı-roman-inceleme’ niteliğindeki ‘İstanbul’u Geri İstiyorum’ adlı kitabı yazan Rezan Özger, “Bu kitabı yazmadaki amacım, İstanbul’un geçmişte sahip olduğu değerlerin nasıl yok edildiğini anlatmaktı” ifadelerini kullandı.

“BİZLER SEVMEK NEDİR BİLMİYORUZ”

Özger, “Gün geçtikçe İstanbul’da yaşamak beni daha çok incitmeye, daha çok yormaya başladı. Pek çok insanın düşündüğü ve bir kısmının da yaptığı gibi kaçmak, bu şehri arkamda bırakıp, sakin ve huzurlu bir yer bulmak istiyorum, yaşamak için. İstanbul’da kendimi çok uzun yıllardır, çocukluğumda olduğu gibi, evimde hissedemiyorum. İçimde İstanbul’a karşı da, dünyamıza ve dünyada bizim gibi yaşayan diğer canlılara karşı duyduğum, beni ezen ağır bir suçluluk duygusu var. ‘İstanbul sevilmez mi?’ diyorlar. Ben de diyorum ki bunu söyleyenlere; romantik lafları bir kenara bırakın. Sevseydik eğer ve sevgimiz gerçek olsaydı, bu yaptıklarımızı yapar mıydık, bu şehre? İnsan sevdiğini korumaz, üzerine titremez, bakıp gözetmez mi?’ Demek ki biz İstanbullular, İstanbul’u gerçekten sevmiyoruz. Veya bizler sevmek nedir bilmiyoruz” dedi.

Emekli Avukat, yazar Rezan Özger’in ‘İstanbul’u İstiyorum’ adlı kitabını tüm kitapçılar ile internet ortamında bulmak mümkün.

SARIYER POSTA