Ressam Hatice Tekin’in eserlerinden oluşan resim sergisi Zekeriyaköy’de bulunan +2 Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergiden elde edilen gelirler, sanat eğitimi için kullanılacak. Yoğun katılımın olduğu sergi açılışında Sarıyer Posta Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Ressam Hatice Tekin, sanatın desteklenmesi gerektiğini, ancak Türkiye’de bunun yetersiz olduğunu belirtti.

“Sanat uçsuz bucaksız bir alem”

Resim sanatıyla 2000’li yılların başında tanıştığını anlatan Tekin, “15 yıldır resim yapıyorum. 2003-2004 yıllarında farklı hocalardan eğitim aldım. 11 yıldır büyük usta Sait Günel ile çalışıyorum. ‘Sanattan ne öğrendiniz?’ derseniz, henüz hiçbir şey öğrenmedim. Bu benim 24’üncü sergim. Amatörlüğü hiçbir zaman bırakmayı düşünmüyorum. Profesyonel olmak kolay; ancak profesyonellik, o işte noktayı koymak demek. Oysa öğrenmenin sonu yok. Çünkü sanat, uçsuz bucaksız bir alem. Sonsuz bir güzellik var sanatta. Bu yüzden hep öğrenci olmak gerekiyor” dedi.

“Bildiklerimizi aktarmalıyız”

Esas amacının sanatın güzelliklerini insanlara aktarmak olduğunu dile getiren Tekin, “Ressamların çoğu kendi teknikleri öğretmekten kaçınırlar. Ben buna karşıyım. Bildiklerimizi aktarmalıyız. Öğrendiklerimi öğretmek isterim. Çünkü ne kadar verici olursanız Hak da, öz benliğinizden size o kadar ilham akıtır. Ders verirken bilmediklerimin farkına vardım. Öğretirken öğrendim. Elimde çok yüksek bir koleksiyon var.  Allah izin verirse bu koleksiyonlarla bir müze açmak istiyorum” ifadelerini kullandı.