İBB, sanatla ve sanatçıyla olan dayanışmasını büyütüyor. Müzisyenlerin İstanbullularla buluşmasını sağlayacak projenin ardından bir destek de tiyatro emekçileri için başlatılıyor. ‘İstanbul’da Perdeler Kapanmasın’ ilkesiyle başlatılan projenin İstanbul’da çalışmalarını sürdüren tiyatrolara güç vermesi amaçlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Covid-19 pandemisinin başladığı günden itibaren faaliyetlerine ara veren özel tiyatrolar için yeni bir dayanışmayı başlattı. İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın üstlendiği projeyle bir yılı aşan süredir zor günler geçiren tiyatrolar perdelerini yeniden açacak. Projeyi sosyal medya sayfasından duyuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tiyatro sanatçılarına seslenerek herkesi projede yer almaya davet etti.

"Perdeler kapanmasın"

BB Başkanı Ekrem İmamoğlu, projeyi sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile tanıttı. Tiyatro sanatçılarını projeye başvurmaya davet eden İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: "İBB olarak salgın döneminde zor zamanlar geçiren özel tiyatrolarımıza önemli bir destek projesi başlatıyoruz. İstiyoruz ki, bu kadim şehirde perdeler kapanmasın. İstiyoruz ki, sanatçılarımız oyunlarını İBB’nin tahsis edeceği güvenli alanlarda veya dijital mecralarda sergileyebilsin. Buna karşılık olarak da belediyemiz kendilerine destek olabilsin. Bu projeyle binlerce yıldır insan medeniyetinin önemli bir parçası olan tiyatroya destek olabilirsek ne mutlu bize… Oyunlarını İstanbullularla paylaşmak isteyen değerli tiyatro sanatçılarımız; Hemen sitemize girin ve kriterlerimize uygun bir şekilde başvurunuzu yapın. Güzel İstanbul’umuzda alkış sesleri yeniden yükselsin."

SARIYER POSTA GAZETESİ