Büyük Birlik Partisi Sarıyer eski İlçe Başkanı Hüseyin Koç, 'Haykırış' isimli şiir kitabı için tanıtım lansmanı ve imza günü etkinliği düzenledi.

Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğe; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüz Öztekin ve BBP İstanbul İl Başkanı Mutlu Furtuna, BBP Sarıyer İlçe Başkanı Gencay Çiftci, BBP Sultanbeyli İlçe Başkanı Necdet Karakaya, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Koray Şensoy, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Koç’tan ikinci kitap müjdesi

Hüseyin Koç, “Öncelikle bu özel günde beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Bu benim ilk şiir kitabım. İnşallah çıkaracağımLibya’daki Anılarım isimli ikinci kitabımda da yine bir arada oluruz. Siyaset millete hizmet için vardır. Bunu da elimizdeki imkanlar dahilinde en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum” diye konuştu.

“İnsanlar için ilham kaynağı olur”

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Bizim bölgenin insanları şiir yazar. Daha önce Hüseyin Başkanı evinde ziyaret ettiğimde şiirlerini dinleme fırsatı buluştum. Ben inanıyorum ki bu şiirler yaşanmışlığın cümlelere dökülmüş hali. İnşallah kitabı okuyacak insanlar için ilham kaynağı olur” ifadelerini kullandı.

“Gönül insanı olduğunu gösterdi”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bölgemizin insanları gerçek anlamda gönül insanıdır. Gönül insanı olmak kolay değil. Özellikle siyaset yapıp bu özelliği taşımak çok daha zor. Çünkü her gönlü memnun etmelisiniz. Fakat Hüseyin Başkanın siyasetin içerisinde olduğu yıllarda yaşama doğru bakış açısıyla yaklaşması kendisinin gönül insanı olduğunu gösterdi. Hüseyin Başkan sanatın başka bir dalıyla yaşanmışlıklarını anlatıyor. Şiir yazmak için inzivaya çekilmedi. Biz de buna şahitlik etti” dedi.

“Kitapta hayal dünyasını anlattı”

BBP İstanbul İl Başkanı Mutlu Furtuna, “Hüseyin Başkanın kitap tanıtım ve imza gününden bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Kitabını okudum. 1969’lu yıllardan günümüze kadar hayal dünyasını anlattı. Kendisi Sarıyer’de Büyük Birlik Partisi adına önemli hizmetleri oldu. Hüseyin Koç, yazar, şair, siyasetçi ve gönül adamıdır. Bu unvanların hakkını gerçek manada veriyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hüseyin Koç tarafından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüz Öztekin ve BBP İstanbul İl Başkanı Mutlu Furtuna’ya plaket takdim edildi. Koç, ayrıca şiir kitabını imzalayarak konuklara hediye etti.

SARIYER POSTA