Sarıyer Belediyesi tarafından 2012 yılından bu yana düzenlenen Sarıyer Edebiyat Günleri’nin 7’ncisi, Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda yapılan programla devam etti. Etkinliğe Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Belediye Başkan Vekili İsmail Erdem, Gazeteci Oktay Ekşi, Adana Çukurova Belediyesinden misafirler ve vatandaşlar katıldı. 7’nci Edebiyat Günleri kapsamında Boğaz’a açılan Şiir Teknesi, İstanbul’un çeşitli ilçelerinden birçok edebiyatseveri Sarıyer’e getirdi. Bando eşliğinde karşılanan edebiyatseverler yayınevleri ve yazarlarla buluştu.

“Bizlerde adeta taze kan etkisi yaptı”

Programda bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Boğaz’ın en güzel kıyılarında gerçekleştirdiğimiz, dünyanın en sıcak ve en kaynaştırıcı edebiyat şöleni başladı. Dünyanın bu bölgesinde ve ülkemizde son derece sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Olağanüstü bunalımlı süreçten geçtiğimiz şu günlerde bizlerde adeta bir taze kan etkisi yapan bu şenliğimizi her zamanki gibi titiz bir çalışma sonrası hazırladık” dedi.

“Edebiyat Günleri’nin bu seviyelere geleceğini biliyorduk”

Sarıyer Edebiyat Günleri’nin sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin en prestijli sanat etkinliklerinden biri olduğunu ifade eden Genç, “Bu etkinliği ilk planladığımızda bu seviyelere ulaşacağımızı ve böyle büyük bir coşkuyla kutlayacağımızı biliyorduk. Çünkü dünya kenti İstanbul’un ve Boğaz’ın incisi Sarıyer’in, böyle büyük bir edebiyat şenliğine olan açlığı, kendini hissettiriyordu. Etkinliğimizde bu yıl Beyaz Martı Edebiyat Ödülünü, çok değerli bir usta, öykü ve roman yazarı Sayın İnci Aral’a vereceğiz” diye konuştu.

Haber: Ahmet CİRİK