Yazar Buket Şahin’in yeni kitabı Frida’nın tanıtımı, sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan Pacha Mama’da yoğun katılımla yapıldı.

Ayşe Sokullu’nun işletmeciliğini yaptığı Pacha Mama, Zekeriyaköy’ün yeni sanat kapısı oldu. Sanat ve edebiyat severlerin uğrak noktası olan şık mekan, başarılı yazar Buket Şahin’in Frida isimli kitabının tanıtımına ev sahipliği yaptı.

Zekeriyaköy’ün sanat kapısı Pacha Mama

Etkinlik hakkında konuşan Sokullu, “Pacha Mama, Güney Amerika’da inanılan bir tanrıça. Yaratıcı güce sahip ve cesur bir kadın olan Frida Meksikalı. Bu bağlamda Frida hakkında bu kadar kaliteli bir kitap yazan değerli Yazar Buket Şahin’i ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu tür etkinliklerle tecrübe kazanarak ilerleyen dönemlerde çocuk ve yaratıcı sanat etkinlikleri düzenlemeyi amaçlıyoruz. Zekeriyaköy’ün cemiyet merkezi olarak bu tarz organizasyonlarla sanatseverleri bir araya getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Gittiğim ülkelerin edebiyatını araştırıyorum”

3. kitabını çıkaran Yazar Şahin, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulundu. Başarılı yazar şöyle konuştu: “26 yıldır New York’ta yaşıyorum. Benim Ben büyük şansım çağdaş Yörük kadını olarak Orta Amerika ülkelerini gezmek. Köy enstitülerinden mezun olan bir babanın kızı olarak gittiğim ülkenin edebiyatını ayrıntılı bir şekilde incelerim ve özümserim.”

“Frida, ilham veren sembol bir kadın”

Kitabı yayınlanma süreci ile ilgili bilgiler Şahin, “Kitabım geçen yıl benimle aynı gün doğdu. Hatırlanacağı üzere 9 Temmuz 2017 günü ‘Adalet yürüyüşü’ gerçekleşmişti. Ve katılımcıların çoğu kadındı. Kitabımı yayınlayan yayın evinden o gün bana teklif gelmişti. Frida ile ilgili bir yazı yazmıştım. Meksika’nın güçlü kadını Frida’nın cesurluğundan etkilenen yayın evi kitap haline getirme isteğinde bulunuldu. Bu teklif karşısında biraz düşündüm. Çünkü Frida yaşarken bile efsaneydi ve sembol bir kadındı. Büyük sorumluluk isteyen bir işti. Ancak o coğrafyayı 12 yıldır gezen biri olarak bu işin altından kalkabileceğime inandım ve kitabı yayınladık” ifadelerini kullandı.

“Frida kendi kültüründen besleniyor”

Kitabın içeriği hakkında konuşan Şahin, “Kitapta Frida’yı daha çok popülist batı burjuvasının aşağılamaya çalıştığı sürrealist bir kadın olarak değil, kendi kültüründen ve mitolojisinden beslenen kadın olarak anlattım. Frida aynı zamanda alaylı bir ressam. Eğitimi yok, ancak buna rağmen devrim ile doğması en büyük şansı. Yani Sapatista devriminin ortaya çıkardığı bir sanatçıdan bahsediyoruz. Bu kitapta Frida’nın bilinmeyen yönlerini anlattım” dedi.