Yazar Hakan Atalay, kaleme aldığı ‘Çocuklar İçin Atatürk’ isimli kitabı ile çocuklara Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü daha yakından tanıma fırsatı sunuyor. Atalay’ın yeni kitabı raflardaki yerini aldı.

Daha önce Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş destanını anlattığı ‘Nutuk’u çocukların anlayabileceği şekilde hazırlayan ve ‘Çocuklar İçin Nutuk’ kitabıyla okurlarının karşısına çıkan Hakan Atalay, şimdi de ‘Çocuklar İçin Atatürk’ kitabıyla çocuklarla buluşuyor. Atalay’ın yeni kitabı raflardaki yerini aldı.

Eğlenceli bir anlatım

Çocuklar İçin Atatürk’ kitabı özellikle 7 yaş ve üzerindeki çocukların ülkemizin kurucu ismi hakkında önemli bilgileri onların anlayabilecekleri eğlenceli bir anlatımla sunuyor.

“Görev bilinci ve sorumluluğu ile yazıyorum”

Kitabı ile ilgili düşüncelerini aktaran Atalay, “Her uyandığım gün kendimi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, ilkelerine ve Türk milletine görevli görüyorum. Bu öyle bir görev ki ömür boyu devam edecek. Kitaplarımı da bu görev bilinci ve sorumluluğu ile yazıyorum. ‘Çocuklar İçin Atatürk’ kitabını da bu bilinç ve görev aşkı ile yazdım. Kitap yazmak; Yemek yapmak gibidir; Lezzetini yazan değil,  okuyan anlar! Umarım Cumhuriyetin geleceği olan sevgili çocuklar kitabı beğenir ve okurlar. Atatürk, koşullar ne kadar ağır olursa olsun hiçbir zaman umudunu yitirmez. “Umutsuz durum yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiç bir zaman umudumu yitirmedim” der. “Başarılarda gururu yenmek, felaketlerde ümitsizliğe direnmek lazımdır” der… Sevgili çocuklar ve aziz Türk milleti unutma Atatürk’ü Allah’a borçluyuz ama geri kalan her şeyi de Atatürk’e” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA