Sarıyer Belediyesi, Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nu ölümünün 46. yılında türküleriyle andı.  BKSM’de düzenlenen gecede Sarıyer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu eşliğinde Belkıs Akkale ve Erdal Erzincan seslendirdikleri eserler ile konuklara unutulmaz bir gece yaşattı.

Türkülerinde kardeşlik, barış ve dostluğu gördüğümüz, doğaya saygının önemini vurgulayan dizeleriyle aklımıza kazınan Aşık Veysel, baharın ilk günü 21 Mart’ta ve ölümünün 46. yılında saygıyla anıldı.

“Sarıyer Belediyesi’ni tebrik ediyorum”

Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen gecede, Sarıyer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu eşliğinde Belkıs Akkale ve Erdal Erzincan ozanın türküleriyle sevenlerine duygu dolu anlar yaşattı. Ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Belkıs Akkale “Öncelikle Sarıyer Belediyesi’ni böyle güzel bir kültür merkezi yaptığı için tebrik ederim. Ayrıca tüm türkü severlere de bu salonu doldurduğu için teşekkür ederim. Böyle özel gecelerde sahneye çıkarken çok heyecanlanıyorum. Ozan Aşık Veysel’in sırtımı sıvazlayışı bile vardır. Ruhu şad olsun” dedi.