Genç yazar Melike Altuntaş’ın şiir kitabı İçimdeki Sana okuyucusuyla buluştu.

40 Kitap etiketiyle raflarda yer alan kitabın genel yayın yönetmenliğini Dağsu Sönmez, editörlüğünü Hürriyet Özent üstlenirken kitabın kapak tasarımı ve mizanpajını ise Züleyha Arslan çalıştı.

Mayıs 2022 tarihinde okuyucusuna emanet edilen İçimdeki Sana için, kitabın yazarı Melike Altuntaş okuyucularına seslenirken şu ifadeleri kaydetti: “Şiirlerimi yazarken başlangıçta kitap haline dönüşeceğini düşünmemiştim. Benim amacım, içinde bulunduğum duygu durumunu kendim için dönüştürmekti. Belki zorlayıcı da olmuştu çünkü yaşadığın duyguyu daha kendine itiraf edememişken bir başkasına ve hatta bir kitleye anlatma fikri hiç de kolay gelmedi, evet, ancak yazım sürecim sonlandığında tüm her şeyin içimden akıp gittiğini, duygu olarak nötrleştiğimi hissettim. Bu yüzden İçimdeki Sana yazarken bana emanetti, artık sizlere emanet.”

Eğitim hayatının başlarında hepimize sorulan o ne olacaksın sorusuna istinaden yazar olacağım ve bir gün kitap yazacağım diyerek karşılık verdiğini ifade eden Melike Altuntaş, bu kitabın bir şiir kitabı olmasının kendisine de sürpriz olduğunu söyledi.

Yazmaya devam edecek misiniz, eğer ederseniz bir sonraki kitap hangi türde olur ? Sorusunu cevaplayan Melike Altuntaş, “Yazmaya elbette devam etmek istiyorum, sosyal medya üzerimden okuyucularımla bağ kurmayı, kurabilmiş olmayı seviyorum bu anlamda da dönüşler alıyorum her birinden ve bu çok kıymetli, büyük bir çoğunluk bir sonraki hikayenin bir roman olmasını istiyor anladığım kadarıyla kim bilir belki de yeni bir hikaye bekliyordur bizleri ve roman olur. İlerleyen yıllarda ise yine mesleğimle yine bağlantılı olarak, aile /çift ve evlilik üzerine yazmak istiyorum ifadelerine yer verdi.

Kitap kimlerin hangi duygusuna hitap ediyor sizce? Sorusunu yanıtlayan genç yazar kitabını “Yarım Kalmışlıklarıyla Yaşamaya Çalışan Herkese ..” diyerek ithaf ediyor . Okurlarıyla bir araya geleceği an için sabırsızlandığını ifade eden yazar bu yıl düzenlenecek olan TÜYAP organizasyonuna katılım sağlayacağını ve okurlarıyla bir araya geleceği için heyecanlı olduğunu ifade etti.

Yazar Melike Altuntaş hakkında;

İlk kitabını okuyucusuyla buluşturan Melike Altuntaş eğitime verdiği önemle de ön plana çıkmaktadır. Anadolu Üniversitesi Havacılık Yönetimi ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji lisans bölümlerinden mezun olan Melike Altuntaş yine İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Fakültesinden Aile Danışmanlığı eğitimini de tamamlayarak Aile Danışmanı kimliği ile hizmet vermektedir.

Kısaca tanıtım bülteninden ...

Sen yokken seni sevmeyi öğreten zamana inat direndim. Hafızamdan adını silmeye çalışmakaşka ihanetti bana göre. Aklımla gönlümün amansız mücadelesi… Unutmamak için adını, unutmamak için aşkını seni yazdım sevgilim, birlikte bir ömür yazabilecekken şimdi ömrün olup ömrüm bilecekken seni, seni yazdım tekil yalnızlıklarımda… Armağanımdır.