Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatı ve 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere Türkiye'nin yakın politik tarihini anlatacak olan 'Uyanış' filminden ilk kareler ortaya çıktı. Oyuncular Muhammed Erbek ve Perihan Savaş'ın Erdoğan çiftine benzerliği dikkat çekti.

27 Mayıs 1960 Darbesi, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın şaibeli ölümü, 15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi hayatını beyazperdeye taşıyacak olan ‘Uyanış’ adlı sinema filminin çekimlerine kısa süre önce başlandı. Ulusal bir yayın kanalının haberine göre, üç lider, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan’ın benzerlerinin bulunması için yürütülen cast çalışmaları 2 ayda tamamlanabildi. Sonunda Turgut Özal’ı Adem Göçmen’in, Adnan Menderes’i de Murat Cumaoğlu’nun canlandırılmasına karar verildi. Filmde Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan rollerine ise Muhammed Erbek ile Perihan Savaş, kamera karşısına geçti.
1

Fragman için 1,5 milyon tl'lik bütçe

Yapımcılığını Racon Medya'nın, yönetmenliğini Ali Avcı'nın üstlendiği filmin teaser çekimleri, Adnan Menderes'in ölüm yıldönümü olan 17 Eylül'de başlamıştı. Çekimler için geçtiğimiz hafta da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bir günlüğüne trafiğe kapatıldı. Fragman çekimleri için ise 1,5 milyon TL'lik bütçe ayrıldığı öğrenildi. Yönetmen Ali Avcı, yakında vizyona girecek film için "Gerçek bir uyanışın hikâyesi olması nedeniyle çekimlerde gözyaşlarımızı tutamadık. Bu film, yıllar sonra tarihe bir arşiv niteliğinde geçecek" dedi.
adsiz2