Sarıyer Belediyesi ilçenin birçok yerine semtevi ve yaşamevi yaptı. Bu evler çok amaçlı olduğu için genç-yaşlı, kadın-erkek tüm vatandaşlar tarafından kullanılıyor. İçinde muhtarlık, toplantı salonu, kurs ve eğitim alanları bulunan bu kompleksler tanındıkça daha çok ilgi görüyor ve kalıcı olması isteniyor. Çünkü daha çok prefabrik yapılar olduğu için her yerel seçimden sonra sil baştan olsun istenmiyor. İnşallah kalıcı olur, Sarıyer halkına daha uzun süreli hizmet vermede kullanılır.

Ancak bu semtevlerinden birinin de Kilyos’ta açılması gerekiyor ve isteniyor. Kilyoslular’ın da böyle bir yere ihtiyaçları var, hem de acil olarak. Bu isteklerini de Belediye Başkanı Şükrü Genç’e ilettiler. Muhtar Erdoğan Bezaroğlu, muhtarın kardeşi, azası ve yardımcısı Şefki Bezaroğlu, Emine Koç, Rezan Özger, Emine Topçu, Güler Sönmez ve diğerleri..

Kilyos’ta yaşayan, Kilyos’u seven ve Kilyos için çalışan güzel insanların böyle bir semtevine ihtiyaçları var ve bunu Kilyoslular çoktan hak etmiş durumdalar.

Otuz metrekarelik bir odayı kültür merkezine dönüştürüp, her haftasonu orada edebiyat ve sanat dünyasından tanınmış insanları konuk edip, söyleşiler düzenleyen bu insanlar bir semtevleri olduğunda neler yapmaz.

Bana göre artık mahalle statüsüne kavuşup, köy olmaktan çıkan Kilyos’un yüzünün değişmesi gerekiyor.

Sadece yaz geldiğinde plaja girmek için gidilen, kullanıldıktan sonra bir kenara atılan bir yer olmaktan çıkması lazım Kilyos’un. Bunun için de orada yaşayan aydın, kültürlü ve işi bilen insanlarla ortak projeler üretilip, adı kendinden çok ileride giden Kilyos’un hak ettiği konuma gelmesi için çaba harcamak ve gerekli yatırımları yapmanın zamanı geldi de geçiyor bile.

Semtevi de bu adımların ilki olacaktır..