Güzel ülkemizde gün, hatta saat geçmiyor ki yeni bir haber duyulmasın.

          Hükümet üyeleri ve iktidar milletvekilleri tarafından alınmış kararlar ve gündem yaratacak konuşmalar ile ülkemiz resmen haber bombardımanı altında. Muhalefet partilerinin üyeleri de suni yaratılan bu gündemin pesine takılıp gitmekte.  Tavsan kaç, tazı tut misali...

          Vatandaş; haberi, olayı ve alınmış bir kararı tam değerlendirmek üzereyken bir anda başka bir söylem ile neyi, nasıl düşüneceğini şaşırıyor. Bir önceki; aslında yeni ama yenisi yüzünden eskiyen habere tepkisiz kalabiliyor. İşin ilginç yanı vatandaş, aleyhine olan kararlarda bile artık anlık tepki veremez durumda.

          Bilinçli olarak yapıldığını düşündüğüm bu uygulamalar ile halkın, sağlıklı düşünme ve tepki verme durumu da engelleniyor.

          Gazeteler, televizyon kuruluşları ve internet haber siteleri bile gündemi takip edemez durumda. Sabah bakıyorsun internet sitesinde önemli bir haber, öğleye doğru bakıyorsun aynı sitede o haber geriye düşmüş ve yerini bir başka gündemi sarsıcı haber almış. Akşamüstü ise haberin rotası başka yerde.

          Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü etkisizleştirme çırpınışları, Ergenekon ve Balyoz tutuklamaları, paşaların bir bir hapse atılması, yıllarca okullarımızda söylenen Andımız’ı kaldırma çabaları ve kaldırılması, doğu ve güneydoğu sorunu, Alevi-Sünni, kızlı-erkekli yurt, türban, Osmanlı’ya özlem, AB uyum yasaları, Miladi takvim-Hicri takvim, Türkçe-Arapça-Kürtçe, başkanlık sistemi, gezi parkı protestoları, sağlıkta ve eğitimde bir gecede yapılan değişim, kıdem tazminatı iptali, 3. köprü, Marmaray, asgari ücret, bir ileri bir geri olan akaryakıt zamları, nükleer santral yapımı, tek sesli medya oluşturma baskıları, benzer onlarca haber ve tartışma ile ortalık toz duman olmuş durumda.

         Bazı TV kanalları ise artık gündemi takip etmekten vazgeçmiş;  vur patlasın çal oynasın tarzına dönmüş durumda. Halaylar, türküler, yarışmalar, eğlence almış başını gidiyor. Ülkede her şey güllük gülistanlık sanki. Gündem kimin umurunda?

        İletişimin hızlı olmasının da bir sonucu olan bu gündem karmaşasının altında ezilen, kaybolan yerel seçim heyecanı da soluksuz kalmış durumda. Aday adayları beklemede, adaylar belirlenememekte. Sokaklarda cılız birkaç afiş var o kadar…

        Daha önceki seçimlerde, seçim heyecanı ve çalışmaları aylar öncesinden başlar, kampanyalarla sürer ve yoğun bir yarışma dönemi olurdu. Simdi ise sanki bu kampanya dönemi son bir iki aya sığdırılacak gibi.

        Yaşananları çabuk unutmada üzerine olmayan insanlarımızın kafasını bulandırmak, olanları unutturmak için sanırım bu gündem bombardımanı iyi bir yöntem.

        Hayırlısı olsun ama unutmayın, unutturmayın...

        Kalın sağlıcakla.