Sarıyer Müftülüğü, ‘Ordumuza dua, şehitlerimize vefa’ konulu sabah namazı buluşması gerçekleştirdi. Rumeli Hisarı Boğazkesen (Fetih) Mescidinde yapılan programda Zeytindalı Harekatı şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için dualar edildi.

Sarıyer Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘Ordumuza dua, şehitlerimize vefa’ konulu sabah namazı buluşması Rumeli Hisarı Boğazkesen (Fetih) Mescidinde gerçekleştirildi. Programa Sarıyer  Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Saadet Partisi İlçe Başkanı Serdar Kılıç, muhtarlar, siyasi parti ve STK temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

“Bizleri buluşturan Allah’a hamd ediyorum”


Zeytin Dalı Harekatı şehitleri başta olmak üzere, tüm şehitlerimizin ruhları için dua edilen programda, Fetih Suresi okundu. Etkinlikte konuşan Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, “Rumeli Hisarı Fetih Mescidinde bizleri buluşturan Allah'a hamd ediyorum. Fatih Sultan Mehmet Han'ın emaneti olan, İstanbul'u fetheden ve peygamber övgüsüne mazhar Mehmetçiklerin namaz kıldığı, abdest aldığı, dua ettiği tarihi bir mekandayız. 18’inci yüzyılda şiddetli bir depremle yıkılan bu mabedin yeniden inşası, Cumhurbaşkanımızın himayelerinde tamamlandı ve yaklaşık bir yıl önce açıldı. Allah, buradaki ibadetlerimizi, dualarımızı ve emeği geçenlerin gayretlerini kabul etsin” ifadelerini kullandı.

Akif’in şiirini okudu


Konuşmasında birlik, beraberlik ve şehadet mertebesine vurgu yapan Müftü Kadıoğlu, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un ''Ordunun Duası''  şiirini okudu. Program, ikram ve kitap dağıtımı ile son buldu.