CHP tüzüğündeki cinsiyet ve gençlik kotasına uyulmadığı gerekçesiyle yapılan itirazları değerlendiren Sarıyer İlçe Seçim Kurulu aldığı karar ile seçim günü en çok çizik alan 4 kişiyi liste dışı bırakmıştı.


chp-karar.gokanzeybek-1-1

Bu karar ile Gökan Zeybek, Hüseyin Coşkun, Mustafa Oktay Aksu ve Hüseyin Yılmaz’ın il delegelikleri düşmüştü. Bunun üzerine adaylıkları düşen delegelerin itiraz etme haklarının olmasına rağmen itiraz etmeyeceklerini belirttiler.

Gaziosmapaşa’da benzer durum


Buna benzer bir durum Gaziosmanpaşa’da da yaşanmıştı. Aynı şekilde yaşanılan cinsiyet kotası hakkının mahkeme kararı ile ikinci defa düzeltilerek, cinsiyet kotası yüzünden ilk mahkemede hakları yok edilen delegelerin, itirazları üzerine madde;  29/d bendi gerekçe gösterilerek yeniden yerlerini korumuş oldular. Bu emsal olacak karar üzerine il delegelikleri düşen Gökhan Zeybek, Hüseyin Coşkun, Mustafa Oktay Aksu ve Hüseyin Yılmaz’ın itiraz edip etmeyecekleri merak konusu oldu.

Zeybek: İtiraz etmeyeceğiz


İtiraz etme haklarının bulunmasına rağmen itiraz etmeyeceklerini belirten Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, “Arkadaşlarla almış olduğumuz karar neticesinde itiraz etmeyeceğiz”  açıklamasını yaptı.