Sarıyer Belediyesi Fen İşler Müdürlüğü’nün Zekeriyaköy’de bulunan şantiyesi, bölgede yaşayan vatandaşların hayatlarını; gürültü, toz ve çamurla zindan etti. Zekeriyaköy sakinlerinin defalarca başvurmalarına karşın duyarsız kalan belediye yetkilileri, şantiyenin taşınmasına ilişkin yıllar süren talepleri görmezden geliyor.

ÖZEL HABER/AHMET CİRİK

Sarıyer Belediyesi tarafından yaklaşık 5 yıl önce Zekeriyaköy’deki spor vadisine, Fen İşleri Müdürlüğü Köyler Bölgesi Şantiyesini kuruldu. Halkla iç içe olan bir alanda kurulan şantiye, vatandaşların hayatını zindana çevirdi. Yaşadıkları mağduriyeti, gazetemize gelen onlarca telefon ve maille duyurmaya çalışan Zekeriyaköylüler, Sarıyer Belediyesi’nin bu sorunu çözmesini talep ediyor.
PARK SÖZÜ VERİLDİ, ŞANTİYE ALANI YAPILDI

Zekeriyaköy’e ağır iş makineleri konuşlandırıldığını ve civardan getirilen büyük taşların, köydeki şantiye alanında kırıldığını söyleyen vatandaşlar; toz topraktan nefes alamadıklarını, ev ve arabalarının kir ve toz içinde kaldığını dile getirdiler. Bölgenin yağışlarla birlikte çamura dönüştüğünü anlatan vatandaşlar, “Yazın tozdan, kışın çamurdan yürüyemiyoruz. Burada gece yürümek çok daha tehlikeli. Işıklandırma ve kaldırım yok. Köpekler saldırıyor. Çocuklarımız korku içinde. Belediye bizlere 4 yıl önce park sözü verdi ama şantiye alanı yaptı” ifadelerini kullandı.
GÜRÜLTÜ, TOZ VE ÇAMUR

Sarıyer’in köylerinden getirilen dev taş ve kayaların Zekeriyaköy’deki şantiye alanında kırıldığını belirten vatandaşlar, “Bu durum büyük bir gürültüye neden oluyor. Bölge savaş alanı gibi. Biz Zekeriyaköy’e sessiz, sakin ve yeşillik bir yer diye geldik. Ama gürültü ve toz içinde kaldık” dediler.
BELEDİYE ARTIK HAREKETE GEÇMELİ

Daha önce bölgede bir de hafriyat alanı olduğunu dile getiren Zekeriyaköy sakinleri, başvuruları sonucunda hafriyat alanının taşındığını söylediler. Gazetemize konuşan Zekeriyaköylüler, daha önce birçok kez başvurdukları Sarıyer Belediyesi’nin, artık harekete geçmesini; hayatlarını toz, çamur ve gürültüye boğan şantiye alanını taşımalarını istediler.