Zekeriyaköy’de dolaştığınızda vatandaşın ilk dile getirdiği sorun güvenlik hemen ardından trafik ve mahalleyi saran başıboş köpekler ve tabii Varyant Yolu…
Zekeriyaköylüler’in bitmek bilmeyen sorunları çözüm bekliyor! Yetkililerden çözüm noktasında hızlı bir şekilde adım atılmasını isteyen bölge sakinlerinin sıraladığı sorunların başında alt yapı, güvenlik sorunu, Varyant yolu, trafik ve otobüs durakları ile mahalleyi saran başıboş köpekler geliyor.

KARAKOL YAPILMASINI BEKLİYORLAR

Zekeriya Köylülerin uzun süreden beri dile getirdikleri sorunların başında gelen güvenlik sorunuyla ilgili başlatılan Karakol çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Özellikle Büyükşehir statüsü kazanan Zekeriyaköylüler mahalleye bir karakol yapılmasını bekliyor. Bununla ilgili olarak Zekeriyaköy’de aktif olarak faaliyet gösteren Komşuluk Birliği’nin de geçtiğimiz aylarda ciddi girişimleri olduğu biliniyor. Zekeriyaköy Komşuluk Birliği Başkan Yardımcısı Nilgün Yamaner, “Bölgeye giren çıkanlar denetlenemiyor. En yakın karakol Sarıyer’de bulunuyor.  Karakol yapılması şart.”diye bu taleplerini dile getirirken, Karakol’un yapılmasıyla birlikte Zekeriyaköy, Uskumruköy ve Bahçeköy’ün güvenliğinin daha da artacağını vurguladı.

2-71BAKANLIKTAN HABER BEKLENİYOR

Bu arada, Sarıyer’de düzenlediği halk toplantılarıyla vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilenen İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, yine bu toplantılardan birinde dile getirilen sorunla yakından ilgilenmeye başlamıştı. Geçtiğimiz aylarda karakol yapımıyla ilgili olarak çalışma başlattıklarını açıklayan Çamırcı, Karakol binası için yer arayışı içerisine girmişti. Çamırcı, şu günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bina yeri için haber beklediklerini kaydetti.

VARYANT YOLU HALA BEKLİYOR

Zekeriyaköylülerin sorunlarından bir diğeri ise Varyant Yolu. Avrupa Birliği standartlarına uygun olmadığının belirtilen Varyant Yolu, Zekeriyaköylülerin ölüm yolu olarak adlandırdığı yer. Bugüne kadar birçok ölümlü kazaların da yaşandığı yolun acil olarak düzeltilmesini talep eden Zekeriyaköylüler, ayrıca kamyon ve minibüs trafiğine de kapatılmasını istiyor.

OTOBÜS DURAKLARI KEŞMEKEŞ!

Sarıyer’in birçok mahallesinde yaşanan sorunlardan bir olan otobüs duraklarındaki karmaşa,  Zekeriyaköy’de de yaşanıyor. Çarşı girişindeki otobüs durağı önünde sorumsuzca park edilen araçlar, trafiği altüst ediyor. Park edilen araçlar yüzünden otobüs ve dolmuşlar durağa yanaşmadan neredeyse yol ortasında durarak, yolcu indirip-bindiriyor. Bu durum hem trafiği aksatıyor hem de yolcuların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Zekeriyaköylüler, korku içerisinde duraklarda beklediklerini dile getirirken, “Durakta her an bir kaza olacak diye korkuyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

BAŞIBOŞ KÖPEKLER!

Zekeriyaköy’deki bitmek bilmeyen bir başka sorun da başıboş köpekler. Başıboş sokak köpeklerinin fazlalığı göze çarpan Zekeriyeköy’de esnaf özellikle bu durumdan muzdarip! Esnafın geneli bu durumdan şikayetçi olurken,  sokak hayvanlarını sevip beslediklerini, ancak özellikle köpeklerin müşterilere sıkıntı yaşattığını söylüyor. Esnaf, başıboş köpeklerin fazlalığının nedeni olarak da çevre semtlerden getirilmelerine bağlıyor. Esnaf,  bu hayvanların çevre semtlerden getirilip Zekeriyaköy ve çevresine bırakılmasından rahatsız olduklarını dile getirirken, belediyenin buna çözüm bulmasını istiyor.