Bu hafta sonu, yılbaşı vesilesiyle Zekeriyaköy Çarşı’da tüm yöre halkının ailecek keyifli zaman geçirebileceği bir yılbaşı şenliği düzenleyecek olan Çarşı Esnafı bu tarz etkinlikleri geleneksel hale getirmek istiyor.

Zekeriyaköy esnafı, Zekeriyaköy ve çevresinde oturan ahalinin tanışıp kaynaşmasını ve komşuluk bilincini güçlendirmek amacıyla kolları sıvadı. Tam bir sokak şenliği konseptinde düzenlenecek Zekeriyaköy Yılbaşı Şenliğinde sokak lezzetleri ve müzik eşliğinde birçok marka ve tasarımcının standlarından yılbaşı alışverişi yapılabilecek. 16 – 17 Aralık 2017 saat 14.00’da başlayacak olan program, Zekeriyaköy Çarşı’daki farklı lezzet ustalarının katılımına sahne olacak. Etkinlik; varilde ateş, kestane, sucuk ekmek, Noel Baba ve DJ müzikleri gibi sokak konseptleriyle akşamın ilerleyen saatlerine kadar devam edecek.
GÜRDEM: AYNI HAVAYI SOLUYORUZ

Zekeriyaköy Çarşı Esnafını temsilen şenliğin organizasyonunu üstlenen üç hanım işletmeci, Şebnem Gürdem, Ayşe Sokullu ve Peykan Nebioğlu aynı zamanda Zekeriyaköy sakini. Gazetemize açıklamalarda bulunan Şebnem Gürdem, “Hepimiz Zekeriyaköy’de oturuyoruz. Zekeriyaköy ve çevresi sakinleri olarak aynı havayı soluyor, aynı sokaklardan geçiyor, çocuklarımızı aynı ortamda büyütüyoruz. Bu yörede yaşamayı seçen insanlar olarak birçok ortak noktamız var” dedi.
SOKULLU: KOMŞULUK BİLİNCİ GÜÇLENECEK

Yöre halkının bu tip organizasyonlarla bir araya gelerek kaynaşmasının bir gereksinim olduğunu vurgulayan Ayşe Sokullu, “Sarıyer Belediyesi ve Başkan Şükrü Genç ile diğer yerel yönetimlere, bu organizasyona destekleri için teşekkür ediyoruz. Bu tip organizasyonların geleneksel hale gelmesi, hem komşuluk bilincini güçlendirecek hem de yerel esnaf ve zanaatkarlara güç katacak” diye konuştu.
NEBİOĞLU: ZEKERİYAKÖY BİR CAZİBE MERKEZİ

Zekeriyaköy ve çevresinin İstanbul için bir cazibe merkezi haline geldiği belirten  Peykan Nebioğlu ise “Burada yaşayan insanlara, mahallelerinde birlikte hoşça zaman geçirebilecekleri ortamlar sunmamız gerekiyor. Tüm aileye yönelik sokak etkinliklerini gelenekselleştirebilirsek, mahalle bilincini güçlendirerek daha güçlü bir yerel ekosistem oluşmasına katkıda bulunabiliriz. Bu doğrultuda göstereceğimiz gayretlere yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının desteği de şüphesiz çok önemli” ifadelerini kullandı.
MARVİN’DEN ÖZEL KONSER

Zekeriyaköy Çarşı Migros arkasında düzenlenecek yılbaşı etkinliğinde; dinamik ve eski-yeni dönem rock ve dans şarkılarından oluşan repertuarı ve performanslarıyla büyük beğeni toplayan Marvin Akustik Grubu da özel bir konser verecek.