Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, kısa bir süre önce hizmete geçen Zekeriyaköy Şehit Münür Alkan Polis Merkezinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Müdür Çamırcı’ya; İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İhsan Süngü, Emniyet Amiri Muhammet Ahmet Katipoğlu ve Zekeriyaköy Polis Merkezi Amiri Onur Köksal eşlik etti. İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, Zekeriyaköy başta olmak üzere Sarıyer’in tamamında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Çamırcı, Zekeriyaköy Polis Merkezine adı verilen şehit polis memuru Münür Alkan'ın, 15 Temmuz şehitlerinden bir tanesi olduğunu söyledi. Sarıyer Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, "Kahraman polisimiz Münür Alkan, hain darbe girişimi sırasında İstanbul İl Emniyet Müdürü koruması olarak, Boğaziçi Köprüsündeki alçak saldırıda şehit edildi. Bizler de onun adını burada yaşatmak istedik" diye konuştu.

Çamırcı: Zekeriyaköy çok önemli bir bölge

Zekeriyaköy’de ilklerin polis merkezini hayata geçirdiklerini dile getiren Müdür Ercan Çamırcı, “Daha önce İlçe Jandarma Komutanlığının sorumluluğunda olan Zekeriyaköy, şu anda İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün sorumluluk sahasında. Ancak Jandarma Komutanlığımızla beraber işbirliği içinde önemli operasyonlara imza atıyoruz. Zekeriyaköy çok önemli bir bölge olduğu için buraya yakışan bir polis merkezi inşa edildi. Yerden ısıtmalı sistem dahil olmak üzere burada teknolojinin son imkanlarını kullanıyoruz. Zekeriyaköy nüfusu az ama 20 bin konut var. Burada insanlarımızın emniyetini sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

“Polis lojmanı yapacağız”

Müdür Çamırcı, “Zekeriyaköy’de Sarıyer Belediyesi tarafından bize tahsis edilen bir alan daha var. Orada polis lojmanı inşa etmeyi planlıyoruz. Zekeriyaköy’de kira fiyatları pahalı olduğu için burada hizmet veren mamurlarımızın, inşa edilecek lojmanlarda kalmasını sağlayacağız. Projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderdik. Şu anda komisyonda inceleniyor. Sarıyer’de genel itibariyle polis lojmanı sıkıntısı var. Personelimiz daha rahat koşullarda yaşasın ve görev yapsın diye Sarıyer merkezinde de lojman yapacağız” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un ilk kadın yunus timi geliyor

Zekeriyaköy dışında Ayazağa ve İstinye bölgelerinde de polis merkezleri kurulduğunu anlatan İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, Ayazağa ve İstinye mahallelerinin, Sarıyer’deki en fazla suç oranına sahip bölgeler olduğunu söyledi. Sarıyer’de yunus timi kurdukları bilgisini paylaşan Çamırcı, şöyle devam etti: “Kadınların olmadığı hiçbir ortamda sağlıklı bir işleyişin olamayacağını düşünüyoruz. Bu noktadan hareketle İstanbul’da ilk kez 2 kadın personelimiz, yunus timinde hizmet verecek.”

Bekçilere yakın dövüş eğitimi

Bekçilik sisteminin başarılı sonuçlar verdiğini kaydeden Müdür Ercan Çamırcı, “Bekçilerimizin hizmetlerinden çok memnunuz. Devriye sırasında birçok aranan şahsın yakalanmasını sağladılar. Onlara, kendilerini daha iyi savunabilmeleri için wing chun yakın dövüş eğitimi veriyoruz” diye konuştu.

“Her insana dokunmak istiyoruz”

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğünün sosyal alanda gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi veren Çamırcı, “İlçe Emniyet Müdürlüğümüz bir atölye gibi. Orada polis çocuklarımıza hafta sonları İngilizce eğitimi, gitar kursu veriyoruz. Kurslarımıza polis çocuğu olmayan evlatlarımız da geliyor. Maalesef herkes çocuğunu polisle korkutuyor. Bu algıyı yıkmak için anaokullarına gidip, çocuklarımızı sevindiriyoruz. Bizleri gördüklerinde çok mutlu oluyorlar. Engelli öğrencilerimizi de ihmal etmiyoruz. Nisan ayında Veysel Vardal Görme Engelli Okulu öğrencileriyle bir futbol maçı yapacağız. Bizler, imkanlarımız el verdiğince her insana ulaşmak, dokunmak istiyoruz” diye konuştu.

Haber: Ahmet CİRİK