Reina'da 39 kişinin hayatını kaybettiği katliamı gerçekleştiren katile benzeyen bir kişi Zekeriyaköy’de polis tarafından kıskıvrak gözaltına alındı. Karakola götürülen kişinin tahkikat sonrasında aranan katil olmadığı ortaya çıktı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Reina katlimanı gerçekleştiren caninin kimliğinin tespit edildiğini açıklamasının ardından Emniyet, her yerde alarma geçti. Kuş uçurtmayan polis yapılan çalışmaların ardından Kırgızistanlı olduğu belirtilen caniye yönelik operasyonlara başladı. Bu kapsamda Sarıyer Polisi’de bölgede harekete geçti. İlk belirlemelere göre polis, Zekeriyaköy’de bir kişiyi kıskıvrak gözaltına aldı.

ÇOK BENZİYORDU!

Bugün saat 15.00 sularında Zekeriyaköy Çarşı’da bir restoranda Reina saldırganının eşkaline benzeyen bir kişiye polis operasyon düzenledi. Takibe alınan yabancı uyruklu olduğu belirtilen kişiyi yanında bir bayanla yemek yerken polis gözaltına aldı. Bu sırada çevrede bulunanlar polisin şüpheliye yaptığı operasyonu şöyle anlattı: “Katile çok benziyordu. Yanında bir bayanla yemek yiyordu. Önce sivil polis silahını çekerek kafasına tuttu ve ellerini kaldırmasını istedi. Sonra yanındaki çanta uzaklaştırılarak polisler tarafından incelemeye alındı. Daha sonra jandarma ekipleri bu kişiyi alıp götürdü.”

Gözaltına alınan kişinin tahkikat sonrası aranan kişi olmadığı ortaya çıktı. Sarıyer Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olayın ardından Reina saldırganının yakalanması için sıkı tahkikat başlatıldığı, her türlü ihtimal göz önünde bulundurularak, şüphelinin her yerde arandığı belirtildi.

Levent PEHLİVANOĞLU

http://www.sariyerposta.com/