Zekeriyaköy Orman Yolu Varyant mevkiinde meydana gelen ve bugüne kadar onlarca kişinin yaşamını yitirdiği kazalara dikkat çekmek için Zekeriyaköy Komşuluk Birliği eylem yaptı.


IMG_0902Zekeriyaköy Varyant’ta son günlerde yaşanan ve birçoğu ölümle sonuçlanan trafik kazalarına dikkat çekmek için Zekeriyaköy halkı eylem yaptı. Kazaların yaşandığı virajda eylem yapan Zekeriyaköy Komşuluk Birliği Başkanı Nilgün Yamaner ve üyeler basın açıklaması düzenledi. Yaptığı basın açıklamasında yetkilileri göreve çağıran Yamaner, “ Ölümler son bulsun, artık ölüm haberi duymak istemiyoruz. Bu yola derhal çözüm bulunmalı” dedi.

Özkaya’dan duyarlılık çağrısı


Eylem yerinde gazetemize açıklama yapan Zekeriyaköy Muhtarı Semra Özkaya herkesi yaşanan kazalara karşı duyarlı olmaya çağırarak “ Kazaların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Burada onlarca kazaya şahit olduk. Birçoğu da ölümle sonuçlandı. Önlem alınması için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor” dedi.

Yol trafiğe kapatıldı


IMG_0936Yapılan basın açıklamasından sonra köylüler yaşanan kazalara dikkat çekmek için kısa süreli yol kapatma eylemi gerçekleştirdi. Eylem sırasında kamyon ve minibüslerin bu yolu kullanmayacağı yönünde uyarılarda bulunuldu. Yapılan eyleme yoldan geçen sürücüler de korna ve alkışlarla destek verdi.

Uyarılar dikkate alınmıyor


Kamyon ve minibüslerin girmemesi gerektiğini belirten trafik levhalarının olmasına rağmen dikkate almayan ve keskin virajlarların olduğu yolda bugüne kadar meydana gelen onlarca kazanın çoğu ölümle sonuçlandı.

Tüm başvurular sonuçsuz kaldı


Kazaların sürekli yaşandığı yolun hatalı yapıldığını belirten Zekeriyaköy sakinleri, onlarca kez yetkili kurumlara,  önlem alınması için başvuruda bulunduklarını ancak olumlu ya da olumsuz cevap alamadıklarını belirtti.

 Haberin  tüm detayları gazetemizin 87. sayısında geniş bir şekilde yer verilecektir...