29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Zekeriyaköy Çarşı’da anlamlı bir kermes düzenlendi. Giysiden hediyelik eşyaya kadar el emeği göz nuru birçok ürünün satışa sunulduğu kermesten hem ev ekonomisine katkıda bulunan kadınlar yararlandı hem çarşı esnafı hem de elde edilen gelirden hayır kurumlarına yardım edildi
Cumhuriyet Bayramı’nda Zekeriyaköy’de anlamlı bir kermes düzenlendi. Zekeriyaköy Çarşı Yönetimi ve Garega Facebook grubu işbirliğiyle ‘29 Ekim Zekeriyaköy Kermesi’ düzenlendi. Zekeriyaköy Çarşı’da bir gün süren kermeste, giysiden hediyelik eşyaya kadar birçok ürün satışa sunuldu. Özellikle kadınların el emeği göz nuru ürünlerini sattığı kermesten elde edilen gelirlerinde birçok hayır işlerinde kullanılacağı belirtildi. Kermes içerisinde sokak hayvanlarına mama kampanyası da düzenlendi. Gün boyu Türk Bayraklı tişörtler yoğun ilgi gördü! Kermeste 110 stant açıldı.

kermes-1KADINLARA DESTEK!

Zekeriyaköy Çarşı yönetiminden Ayla Tığlı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenen kermesin kadın üreticilere ve ev ekonomisine destek olmayı hedeflediğini belirtti. Tığlı, kermesle ilgili şunları söyledi: “Bugün 29 Ekim için bir kermes düzenleyelim istedik. Hem çocuklar eğlenecek hem 29 Ekim’i anmış olacağız. Böyle güzel bir günde kermes yapalım istedik. Kadınları destekleyelim dedik. Bir çok satıcı var. Çocukların eğlendiği de bir sürü organizasyon var. Palyaço, sihirbaz, oyun ablası vs. Tişört boyamalar var. Ve hepimiz bu tişörtlerimizi giydik üstümüze harika bir gün geçiriyoruz. Elde edilen gelirin bir kısmını bir yerlere bağışta bulunacağız. Ancak bu bağışı gizli tutmak istiyoruz.”dedi.

“ÇARŞI ESNAFINADA KATKIMIZ OLSUN İSTEDİK”

kermes-3Zekeriyaköy Çarşı’nın öne çıkması için gayret gösterdiklerini belirten Tığlı, “Aslında biz burada çarşı esnafını da özellikle kalkındırmak istedik. Zekeriyaköy Çarşı daha fazla ilgiyi hak eden bir yer. Bu yüzden burada yapmak istedik. Hem esnafa katkımız olacak hem burada satış yapan insanlara hem de kendi aramızda bağış yaptığımız bir kurum var.”diye sözlerini tamamladı.

ÇYDD ÜYELERİ DE KERMESE DESTEK VERDİ

kermes-5Kermese Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Zekeriyaköy Şube Başkanı Peykan Nabioğlu ve üyeleri de katılarak destek verdi. Peykan Nabioğlu, kermesin anlamlı bir günde düzenlenmesinden mutlu olduğunu belirterek, kadınlara destek olmak için kermese katıldıklarını kaydetti. ÇYDD’li kadınlar kermesi dolaşarak, çeşitli ürünler satın aldı.

EL EMEKLERİNİ SATIŞA SUNDULAR

Kermeste çok sayıda kadın emekçide kendi ürünlerini satışa sundu. Ev ekonomisine destek olmak ve geçimlerini temin etmek için çalışan kadınlar, böyle kermes ve pazarları fırsat bilerek kendi ürünlerini hem teşhir etme imkanı buluyor hem de satışını yapıyor. 29 Ekim Kermesi’nde de el emeği göz nuruyla yaptığı takı, bone, kolye, bere gibi daha birçok ürünü satışa sunan kadınlardan biri olan Nazmiye Kocakulak, “Zekeriyaköy Çarşı yönetimine çok teşekkür ediyorum. Özellikle Ayla Hanım bizim gibi kadınlara her zaman destek oluyor. Bütün pazarlara, kermeslere bizi davet ediyor. Burada sattığımız el emeklerimizle geçimimi temin ediyorum. İki engelli çocuğum var onlara bakıyorum. Ayla hanıma çok teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMA KAMPANYASI

keres6Kermesin bir güzel etkinliği de Pet4you’nun sosyal sorumluluk projesi kapsamında 15 kilogramlık köpek mamalarını 35 TL’ye düşürmesi oldu. Kermes boyunca, indirimli olarak satılan köpek mamaları, hayvan barınaklarına ve sokak hayvanlarına gönderildi. Kampanyaya katılan vatandaşlar ücretini ödedikleri mamaların sokak hayvanlarına gitmesini sağladı.

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ!

Kermeste çeşitli çocuk oyunları da düzenlendi. Ünlü İllizyonist Hasbora Güzelgürgar, çeşitli gösterilerle uzun süre çocukların ilgi odağı oldu. Çiçeklerin rengini bir huniye sokarak değiştirmesi, kesik ipi birleştirmesi ve boş kaseye el işaretiyle maden para düşürmesi, çocukları hayli eğlendirdi. Çocuklar kermesteki palyaçoya da uzun süre ilgi gösterdi ve çeşitli oyunlar oynadı.