Ünlü Yönetmen Mustafa Altıoklar için gözaltı kararı verildi. Karara, Altıoklar’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımların sebep olduğu belirtiliyor.

Karar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verildi. Başsavcılık, Altıoklar’ın, FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü törenleri ile ilgili yaptığı Twitter paylaşımları inceledi. Altıoklar’ın şuan Almanya’da bulunduğu biliniyor.

Öte yandan, ünlü yönetmen gözaltı kararına ilişkin bir açıklama yaptı. Altıoklar, Sputnik’teki açıklamasında toplumun eleştiriye kapalı olduğu vurgusunu yaptı. Tek tip bir toplumun istendiğine dikkat çeken Altıoklar, totaliter bir rejimin Türkiye’de var olduğunu savundu. Bu konuda yıllardır uyarı yaptıklarının altını çizen Altıoklar, ülkede hukukun askıya alındığını öne sürdü. Bu yüzden gözaltı kararının kendisini şaşırtmadığını belirten Altıoklar, bunun kötüye gidiş olduğunu söyledi. Hükümeti, ülkenin yarısından fazlasının istemediğini aktaran Altıoklar, Türkiye’nin yaşanan süreci kazasız ve belasız atlatması temennisinde bulundu.

MUSTAFA ALTIOKLAR KİMDİR?


Mustafa Altıoklar 1 Ocak 1958 tarihinde dünyaya geldi. Yönetmen, senarist, fiziatrist ve yapımcı kimliğiyle tanınan Altıoklar, baba tarafından Konyalı. Annesi ise Batum’dan Ordu’nun Ünye ilçesine göç eden bir ailenin mensubu. TED Ankara Koleji’nden mezun olan Altıoklar, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi Gazi Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ise yüksek lisans eğitimini tamamladı. Altıoklar’ın boşandığı eşi Yasemin Erkan’la Arya Su isimli bir kızları var.