Kötü bir sezon geçiren Sarıyer’de yönetim eleştirilere cevap verdi. Kulüp Basın Sözcüsü Bayram Ali Koçoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında Saffet Akkoyun yönetiminin bugüne kadar yaptığı çalışmaları değerlendirdi.
Lig’de bekleneni veremeyen Sarıyer’de, yönetime karşı özellikle de Başkan Saffet Akkoyun’a yönelik yükselen eleştirilere Basın Sözcüsü Bayram Ali Koçoğlu, düzenlediği basın toplantısında cevap verdi. Koçoğlu, Başkan Akkayun’un bugüne kadar takım için 10 milyon TL harcadığını sadece 3 milyon TL’sinin alacak olarak göründüğünü, kalanını bağışladığını söyledi.

YÖNETİM BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Sarıyer Kulüp Basın Sözcüsü Bayram Ali Koçoğlu, yöneticiler Amatör Şube ve Altyapı Sorumlusu Kadir Demir, Taraftar Sorumlusu Arif Odabaşı, Dış İlişkiler Sorumlusu Muammer Akıncı, Sağlık İşleri Sorumlusu Atilla Günorta ve İdari İşlerden Sorumlu As Başkan Adem Molla ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Kahvaltılı toplantıda 5 ana başlıkta açıklamalarda bulunan Koçoğlu, kulübün mali durumu, tesisleşme, sportif başarı, altyapı ve gelecek sezon planlaması hakkında bilgiler verdi.

10 MİLYON TL HARCADI

Son zamanlarda yönetime karşı özellikle başkan Saffet Akkoyun’un kulüpten alacakları konusunda gelen eleştirilere de açıklık getiren Basın Sözcüsü Koçoğlu, Akkoyun’un bugüne kadar 10 milyon TL para harcadığını bunun 3 milyon TL’lik kısmıyla ilgili alacaklı olduğunu belirtti. Akkoyun, yaklaşık 7 milyon TL’nin ise Akkoyun tarafından kulübe bağışlandığını belirterek, “Belki kalanını da bağışlayacaktır.”dedi.

MAALESEF BAŞARI GELMEDİ

Sarıyer’in bir üst ligde yer alması gerektiğini vurgulayan Koçoğlu, “Geçmişi başarılarla dolu Sarıyer, bir üst ligde yer almalı. Bunun için bizde çalıştık. İki kez play off oynadık. Bu ligi tanıyan en iyi hocaları getirdik. İstedikleri transferleri yaptık. Demek ki bizim de hatamız olmuş ki maalesef olmadı.”dedi. Bu sezon play off  şansının sürdüğünü önümüzdeki üç maçın ardından, Kayseri Erciyesspor, Hatayspor ve Aydınspor, sonuçlarına göre yönetimin önümüzdeki yıl planlamasını yapacağını söyleyen Koçoğlu, “Bugüne kadar iskelet bir kadro oluşturamadık. Her yıl sil baştan yaptık. Önümüzdeki sezona iskelet bir kadroyla girmek istiyoruz. Bunun kararını hocamız ve yönetim verecek. Şimdiden şu gidecek bu kalacak demek doğru değil. Belki tüm futbolcularımızla devam edeceğiz.”ifadelerine yer verdi. Sezonun ikinci yarısında takımın başına geçen Teknik Direktör Bahri Kaya’nın da takımın başında kalıp kalmayacağına yönetimin karar vereceğini belirten Koçoğlu, “Hocamızın arkasındayız. Şimdi den bir şey söylemek doğru değil. Takımı o yapmadı. Yönetim karar verecektir.”dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI ŞÜKRÜ GENÇ’E TEŞEKKÜR EDERİZ”

Bu arada Belediye Başkanımız sayın Şükrü Genç’e de kulübe olan katkılarından dolayı çok teşekkür eden Koçoğlu, "Çünkü eskiyen kamp binamızın baştan aşağı yenilenmesini sağladı. Şükrü Genç’in kulübümüze çok desteği olmuştur, kendisi belediye olarak pek çok eksiğimizi gidererek kulübe her zaman sahip çıkmıştır. Bu yüzden tüm yönetimimiz adına kendisine teşekkürü ederiz.

Orhan Keçeli Tesisleri’nde talihsizlik yaşandı. Zekeriyaköy’deki tesislerimizin mülkiyeti Sarıyer Belediyesi’ne aitdi, 10 dönüm araziyi 10 yıllığına kulübümüze tahsis edildi. Tesisin tüm bakımı ve onarımı da yine belediyemiz tarafından yapılmaktadır. Burada emeği geçen başta Belediye Başkanımız Şükrü Genç’e ve o dönemde görev yapan tüm meclis üyelerine de teşekkür ediyoruz. Sarıyer Spor Kulübü otobüsü de yine kulübe tahsislidir, belediyeden kulübe tahsis edilmiştir. Orhan Keçeli Tesisleri’nin yerini Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sarıyer Belediyesi’nden aldı, Okçuluk Federasyonu’na verdi. Burası yaklaşık 27 bin metrekare bir yer. Biz devreye girdik ve ciddi mücadeleler verdik, Okçuluk Federasyonu’nun tahsisini kaldırdık, ancak burası daha bize tahsis edilmedi. Bu konudaki mücadelemiz ve çalışmalarımız sürüyor.

TAMAMI SARIYER POSTA’DA

Şehir dışında olduğu için toplantıya katılamayan Sarıyer Kulüp Başkanı Saffet Akkoyun yönetiminin 2012-2013 sezonunda iş başına geldiğini hatırlatan Koçoğlu, bugüne kadar olan icraatlarını anlattı. Özellikle tesislerle ilgili kapsamlı bilgiler veren Koçoğlu, modern tesisler oluşturmak için gayret gösterdiklerini Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de bu konuda kendilerine sürekli destek olduğunu belirtti. Basın Sözcüsü Koçoğlu’nun gazetecilere yönelik sahildeki kulüp tesislerinde düzenlenen kahvaltıda yaptığı basın açıklamasının tamamını Sarıyer Posta’nın 106’ncı sayısında okuyabilirsiniz.

http://www.sariyerposta.com