Sarıyer Belediyesi'nin çıkardığı kent kültürü ve yaşam dergisi olan Yeşil Martı'da bu ay kapak konusu Türk şiirinin temel taşlarından olan Edip Cansever oldu. Ünlü şair, doğumunun 90. yılında geniş kapsamlı bir kapak dosyasıyla anıldı.

Yeşil Martı Şubat sayısında Edip Cansever'in yanısıra Sarıyer'in tarihi, turistik, doğal ve kültürel güzelliklerine yer verildi. İsmail Bakar'ın kaleminden Sarıyer'in Anıt Ağaçları başlıklı yazı, okurları bekliyor. Üç Alman yazardan üç kısa masal, Türk sinemasının çok yönlü sanatçıları da ilgi çekecek bölümlerden. Yeşil Martı'da bu ay Şeref Birsel, Özdemir Asaf'ın Lavinia şiirini, Metin Yeğin ise Hemingway'i analiz etti.

"Cansever'in En Güzel Dizelerine Yer Verildi"


Derginin ön yazısını kaleme alan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, kapağın konusu olan Edip Cansever'e değindi. Cansever'in en güzel dizelerine dergide yer verildiğini kaydeden Genç, yaşamından kesitlerle çarpıcı fotoğraf albümünün yer aldığını belirtti. Genç, Cansever hakkında yazılan nefis anlatım ve analizlerle dolu sayfaların, Şubat sayısının en önemli içerikleri arasında bulunduğunu söyledi.