İstanbul Kent Yaşam Gazetesi Haber Müdürü ve Sarıyer Kent Gazetesi sahibi Gazeteci-Yazar Tuncay Dağlı, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi Levent Pehlivanoğlu’nu ziyaret etti. Yerel medyanın sorunlarının konuşulduğu ziyarette, belediyelerin gazetecilik benzeri faaliyet yapmak yerine, yerel gazeteleri desteklemesi gerektiğinin altı çizildi.

Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi Levent Pehlivanoğlu, İstanbul Kent Yaşam Gazetesi Haber Müdürü ve Sarıyer Kent Gazetesi sahibi Gazeteci-Yazar Tuncay Dağlı’yı ağırladı. Yerel medyanın sorunlarının konuşulduğu ziyarette, belediyelerin gazetecilik benzeri faaliyeti yapmak yerine, yerel gazeteleri desteklemesi gerektiği vurgulandı.
DAĞLI: YEREL GAZETECİLİĞE ZARAR VERİYOR

İstanbul’da bazı ilçe belediyelerinin gazete benzeri yayınlar çıkarmalarının; özgür ve tarafsız yerel gazeteciliğe zarar verdiğini vurgulayan Gazeteci-Yazar Tuncay Dağlı, “Belediyelerin gazete benzeri yayınlar yapmak yerine, yerel gazeteleri desteklemesi gerekir. Gazetecilerin gazetelerde çalışmasına imkan tanıyacak maddi ve manevi desteklerde bulunması gerekiyor. Çünkü belediyelerin çıkardığı yayınlar; halkın sesi değil, o kurumun sesidir. Kurumsal bültenleri ayrı bir yerde tutuyorum. O bültenler, kurumun tanıtımı için gerekli olabilir. Ancak halkın sesi olmak gazetelerin ve gazetecilerin görevidir. Belediyeler kendi kaynaklarını gazete çıkarmak ve gazetecilik yapmakla harcamamalı. Gazeteciliğin, özgür ve bağımsız olması için gazeteler ve gazeteciler tarafından icra edilmesi gerekir.
PEHLİVANOĞLU: KİMSE ELEŞTİRİDEN KORKMASIN

Özgür, bağımsız ve tarafsız gazetelere halkın daha fazla sahip çıktığını dile getiren Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi Levent Pehlivanoğlu, “Belediyelerin çıkardığı bu gazete benzeri yayınlar; o kuruma yapılacak bir eleştiriyi, tenkiti veya halkın bir beklentisini doğrudan iletebiliyor mu? Yapılan haberler bu nedenle halk nezdinde çok inandırıcı bulunmuyor. Bir belediye, yararlı bir icraat yaptıysa bunu özgür ve bağımsız gazeteler aracılığıyla anlatmalı. Çünkü bu gazeteler yeri geldiğinde o belediyeyi eleştiren haberler de yapıyor. O eleştiriler belediyeyi daha doğru hizmetlere yönlendiriyor” dedi. Belediyelerin gazete gibi yayınlar çıkarmasının yerel gazetelerin gelişmesini engellediğini ifade eden Pehlivanoğlu şunları kaydetti: “Belediyeler belediyecilik hizmetlerini yapsınlar. Gazeteciler, doğru yapılanlarda destek versin, yanlış yapılanlarda tenkit etsin. Kimse eleştiriden korkmasın. Belediyeler yerel basını desteklesinler. Bu yayınları çıkarmak için harcadıkları kaynakları ise halka daha iyi hizmet sunmak için kullansınlar.”