Hz. İsa’nın vaftiz edilişinin anıldığı Ta Fota Yortusu, Yenikoy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi'nde kutlandı.


haç atma

Hıristiyan inancına göre Hazreti İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıldönümü olarak her yıl 6 Ocak’ta kutlanan Ta Fota Yortusu, Yenikoy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen ayine sabah saatlerinden itibaren gelmeye başlayan ziyaretçiler, mum yakarak dua etti. Burada düzenlenen ayini Boğaz Kiliseleri Metropoliti İrineos yönetti. 

Haç atma töreni düzenlendi


Kilisedeki ayini yöneten Boğaz Kiliseleri Metropoliti İrineos, ardından dualar eşliğinde sahile geldi. Burada İrineos, dualar eşliğinde elindeki haçı denize attı. İrineos'un haçı denize atmasının ardından yarışa katılan gençler denize atladı.yeniköy kilise

"Denize atlamak büyük bir keyif"


Birbirleriyle kıyasıya mücadele eden gençlerden Manoli Minaol, haçı denizden çıkartarak öptü. Denizden hacı çıkartan Manoli Minaol, "8 yıldır Yeniköylü olarak çok mutluyum. Burada atlamak büyük bir keyif, her şey çok şükür yolunda ve haçı aldım. 3 sene öncesine nazaran deniz çok soğuk fakat dış etkenler olduğu için o kadar etkilemedi" dedi.


AW624348Vingas: Hayırlı uğurlu olsun hepimiz için

Ayin sonrası gazetemize açıklama yapan Yeniköy Panagia Kilise Vakfı Başkanı Laki Vingas, “Hz. İsa’nın Ürdün Denizi’nde vaftiz edilişinin yıldönümünü Ortodoks kilisesi hluıum kutluyoruz. Aynı anda dinimizin sembolü olan haçımızın denize atılması, balıkçıların bereketi için önemli sayılır. Hayırlı uğurlu olsun hepimiz için” diye konuştu.

 

kilise