Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 35. İl Kongresi'nde yapılan oylama sonunda yeni İl Başkanı Cemal Canpolat oldu. Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, 27 oy farkla kaybetti.


 

Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılan CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi'nin ikinci günü adaylar kesinleşti. 10'a yakın isim adaylık açıklaması yapmasına rağmen kongrede, adaylık için 64 delegenin imzası gerekiyordu. Sadece Gökan Zeybek ve Cemal Canpolat yeterli imzayı toplayarak aday olabildi.

Zeybek, 27 oy farkla kaybetti


Yapılan seçimde Divan Başkanı CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş’ın açıkladığı sonucuna göre, 320 oy alan Cemal Canpolat, CHP İstanbul’un yeni İl Başkanı oldu. Seçimi kaybeden Gökan Zeybek ise 293 oy alabildi.

Zeybek’ten yeni başkana tebrik


Seçim sonucunun açıklamasından sonra,  Gökan Zeybek sosyal medya üzerinden Cemal Canpolat’ı tebrik ederek, tüm partililere teşekkür etti. Zeybek; “Örgütümüzün bana vermiş olduğu desteğe çok teşekkür ediyorum. İstanbul İl Başkanlığı’na seçilen Sayın Cemal Canpolat’ı tebrik ediyorum. Daha önce de belirttiğim gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nde seçimler yapılır ve bu seçimlerin kazananları vardır ama kaybedeni olmaz! Bundan sonra hedefimiz partimizi 2019’da iktidara taşımak için durmaksızın çalışmaktır… Yolumuz açık olsun!” dedi.

Canpolat: Seçimin Kaybedeni Yok


Seçim sonucunun açıklanmasının ardından Cemal Canpolat, "Bu seçimin kaybedeni yok, kazanan CHP olmuştur. İstanbul'un 39 ilçe başkanına da teşekkür ediyorum" dedi.

CEMAL CANPOLAT KİMDİR?


cemal-canpolatCemal Canpolat, 1962 yılında Malatya- Doğanşehir ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Malatya’da tamamladı. Lise eğitiminden sonra Turizm ve Otelcilik eğitimi alanında eğitim aldı. Dada sonra İstanbul’da Turizm işkolunda Sendika temsilciliği görevinde bulundu. İlerleyen yıllarda 3 dönem SHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. CHP’nin yeniden siyasal yaşama dönmesi ile birlikte; İl Eğitim sekreterliği, İl Başkanı Yardımcılığı ve kısa bir süre İl Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Aynı süreç içerisinde; Sinop, Artvin ve birçok Rumeli Derneği ve vakfında kurucu üyelik görevinde bulunmuştur. Bunun ile birlikte Alevi- Bektaşi dernek ve vakıflarında kurucu üyelik, yöneticilik ve başkanlık görevlerinde bulunmuştur. Şu anda aktif olarak Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanlık görevini yürütmektedir.
Cemal Canpolat beş kitap yazmıştır. Bu kitaplar; Osmanlı Belgelerinde Aleviler Hakkında İdam ve Sürgün Fermanları (İkinci genişletilmiş baskı), Yüzleşme, Osmanlının Manevi Temelini Oluşturan Gerçek, Şeyh Bedreddin İriş Dede Sultan. Altıncı kitabı ise Sarı Saltuk üzerine yapılan detaylı çalışmalar bitmek üzeredir.
Cemal Canpolat, 1987 yılından itibaren aktif olarak kurduğu şirket ile inşaat ve turizm alanında İstanbul ve Antalya da çalışmalar yapmıştır. Antalya Beldibi’nde inşaatı devam eden bir Otel inşaatı ve Antalya –Aksu da 20.000 metrekarelik Anadolu Selçuklu mimarisi ile çalışan bir kapalı çarşı inşa etmiştir. Ayrıca İstanbul da, Bendis İnşaat bünyesinde geliştirilen Olivo Atakent Projesi (Villa ve Ticari Ünite) inşaatı devam etmektedir. İstanbul- Silivri de yabancı ortaklı geliştirilen ekolojik kent kurulması projesi devam etmektedir. Mai Enerji bünyesinde,Türkiye de jeotermal ve güneş enerjisi proje geliştirme alanında faaliyet gösteren şirketlerde yönetim kurulu üyeliği devam etmektedir.Bunun ile birlikte İstanbul- Şamlar da sağlık alanı ilan edilen bölgede 12.000 metrekarelik alanda sağlık tesisi projesi geliştirme işi devam etmektedir. Almanya da gayrimenkul geliştirme ve turizm alanında faaliyet gösteren iki şirket ile çalışmalarını devam ettirmektedir.