Mehmetçiğin operasyonlarda yoğun bir şekilde kullanmaya başladığı ve teröristlere göz açtırmayan Bayraktar Milli İHA için geliştirmeler sürerken, projenin mimarlarından Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'dan önemli bir açıklama geldi. Bayraktar, tasarlanan yeni araca dair ilk bilgileri verdi.

Yerli silahlı insansız hava araçları, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdiği günden bu yana, terörle mücadelenin en önemli unsurlarından biri haline geldi. Türkiye'de İnsansız Hava Araçları (İHA) çalışmalarıyla terörle mücadeleye destek veren Baykar Makina, toplam kalkış ağırlığı 4,5 ton olan yeni bir araç tasarlamak üzere çalışmalara başladı. Bayraktar İHA'lar, uçuş otomasyon ve performansıyla, kendi sınıfında dünyanın en gelişmiş sistemi olma özelliğini taşıyor.
40 BİN FEET’TE 850 KM HIZA SAHİP OLACAK

Konuyla ilgili bilgi veren Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, "Şuan 4,5 ton kalkış ağırlığına sahip, Bayraktar'ın birkaç kat daha büyüğü olacak bir tasarım üzerinde çalışıyoruz. Bu araç daha yükseğe çıkacak, daha fazla havada kalacak. Daha farklı görevler yapacak. 40 bin feet yani yaklaşık 13 bin 300 metreye uçabilecek jet motorlu İHA, 0.8 MACH yani saatte 850 kilometre hıza çıkabilecek” dedi.
“İNSANSIZ JET İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Bayraktar yeni bir projenin de müjdesini verdi. Milli İnsansız Muharip Savaş Uçağı çalışmalarına da işaret eden Selçuk Bayraktar, “İnsansız jet olarak belirtebileceğimiz proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor” ifadesini kullandı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Emniyet güçlerinde 30 adet Bayraktar Taktik Sınıf İHA bulunuyor. Bunların 8'i SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı). Selçuk Bayraktar, 16 adet yeni aracın da önümüzdeki dönemde imal edilip güvenlik güçlerimize teslim edileceğini söyledi.