Sarıyer Belediyesi tarafından okulları tatil olan çocukların yaz tatillerini tamamlamalarının yanı sıra spor kültürünü yaygınlaştırmak ve geliştirmek amacıyla açılan Yaz Spor Okulları'nda eğitimler tamamlandı.


yaz okuluSarıyer Belediyesi tarafından her yıl binlerce öğrencinin katıldığı, futbol, kız futbol, basketbol, voleybol, yüzme, atletizm, judo, karate ve taekwondo dallarında açılan ve uzman hocaların 3 ay eğitim verdiği kurslara bu yıl da öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Ücretsiz eğitim ve ücretsiz malzeme ve servis hizmeti


2009 yılında 900 öğrenci ile başlatılan,10 branşta eğitimin verildiği Yaz Spor Okulları'na kaydını yaptıran binlerce öğrenciye, şapka, çorap, tişört ve şorttan oluşan malzeme çantasını ücretsiz olarak verdi. Haftanın 2 veya 3 günü süren derslere devam eden öğrenciler servislerle mahallelerinden alınarak, kurs merkezlerine ücretsiz olarak taşındı.

Yüzme branşına yoğun ilgi gösterildi


havuzYusuf Ziya Öniş ve Çayırbaşı Stadı, Sarıyer Kapalı Spor Salonu, Çayırbaşı Halı Sahası, Cevahir Sosyal Tesisleri, ENKA Spor Kulübü'nün yanı sıra Ayazağa Nilüfer Gökay ve Reşitpaşa Tuncay Artun okullarının Sarıyer Belediyesi tarafından yenilenen spor salonlarında branşlarında uzman antrenörler tarafından verilen eğitime yaklaşık 3 bin öğrenci katıldı. Özellikle yüzme branşına yoğun ilgi gösteren öğrenciler, seçtikleri branşlarda teknik bilgilerin yanı sıra spor etiği ve sporcu ahlakı konusunda da eğitim verildi. Yaz Spor Okulları'na 2015-2016 eğitim öğretim yılının bitimine kadar ara verildi.