Sarıyer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile İTÜ Maden Fakültesi Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural’ın işbirliğiyle oluşturulan “Yaşanabilir Bir Dünya Ve Çevre İçin El Ele” projesi kapsamında düzenlenen seminerler büyük ilgi görüyor.


Yaşanılabilir Bir Dünya Ve Çevre İçin El Ele

Sarıyer genelinde toplam 10 okulda düzenlenmesi planlanan seminerlerin ilk ikisini gerçekleştiren Kural, Uskumruköy Ali Akkanat Anadolu Lisesi ve Mehmet Şam Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde öğrenci ve öğretmenlerle buluştu. Çevre, doğa ve hayvan dostu olan ve birçok alanda derneksel faaliyetlerde bulunan Prof. Kural’ın kendi deneyimleri, yaşadıkları ve yapmaya çalıştıklarını anlattığı seminerler, samimi ve sıcak bir sohbet havasında geçiyor. Yer yer hüzünlü, yer yer eğlenceli anların yaşandığı, öğrencilerin hayata farklı bakmalarını sağlayan, maddiyatın değil basit ve doğal anların mutluluk kattığı bir dünyayı işaret eden Prof.Kural, slayt gösterisi ve kısa video sunumlarıyla katılımcılara unutulmaz anlar yaşatıyor.

Prof. Kural’dan Başkan Genç’e teşekkür


Yaşanılabilir Bir Dünya Ve Çevre İçin El Ele

Aynı zamanda iyi bir gezgin olan Prof. Dr. Orhan Kural, gördüğü birbirinden farklı ülkelerin sosyo-kültürel özelliklerini ve değişik coğrafyalarda edindiği izlenimlerini paylaştı. Türkiye’de çevre bilinci taşıyan donanımlı yöneticiler sayesinde az da olsa mutlu olduğunu ifade eden Kural, özellikle Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e doğa için yaptığı bilinçli, kapsamlı, planlı ve içten çalışmalar için teşekkürlerini sundu.

Seminerlerin ardından Ali Akkanat Anadolu Lisesi Müdürü Sevcenur Özcan ve Mehmet Şam Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Berrak Tozar, Prof. Dr. Orhan Kural’a birer teşekkür belgesi takdim etti. Sarıyer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Oğuz Afacan’a çevreye ve doğaya yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür eden Ali Akkanat Anadolu Lisesi Müdürü Sevcenur Özcan kendisine organik tohum hediye etti.

Yaşanılabilir Bir Dünya Ve Çevre İçin El Ele

“Yaşanılabilir Bir Dünya Ve Çevre İçin El Ele” kapsamında öğrencilere çevre bilinci hakkında önemli bilgiler veren Prof. Dr. Orhan Kural, okul kütüphanelerine 20’şer adet kitap armağan ederken kitaplarını imzalatmak isteyen öğrencilerle de tek tek ilgilendi.