Halk Eğitimi Merkezi’nde resim kursuna katılanlar tarafından hazırlanan ‘Yaşam ve Kadın’ adlı sergi Dünya Kadınlar Günü’nde Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin’in de katılımıyla açıldı
Sarıyer Halk Eğitimi Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ‘Yaşam ve Kadın’ adlı resim sergisini açtı. Resim kursiyerlerinin çalışmalarından oluşan serginin açılışına Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin de katıldı.

KADINLAR GÜNÜ’NDE KADINLARI ANLATTILAR

Halk Eğitimi Merkezi’nde ‘Resim kursu’na katılan 38 kursiyerin yaptığı ‘Yaşam ve Kadın’ konulu 38 resim Kaymakamlık Sergi Salonu’nda görücüye çıktı.8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılışı yapılan sergiye Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, İlçe Sağlık Müdürü Asuman Kerem Şirali, Halk Eğitimi Müdürü Özay Sert, Halk Eğitimi Merkezi ‘Resim’ kursu öğretmenleri ve kursiyerler ile çok sayıda sanatsever katıldı.

KADINLARLA BİRLİKTE KURDELAYI KESTİ

Serginin açılışını yapan Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, ilk olarak 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı. ‘Yılda bir gün değil bütün günler kadınlara hasredilmeli” diyen Kaymakam Bilgin, “Başta anneler olmak üzere, eşlerimizin, kardeşlerimizin, tüm kadınlarımızın gününü tebrik ediyorum.”dedi. Kaymakam Bilgin, konuşmasında ‘Kadına karşı şiddet’e de dikkat çekti. Bilgin, kadınlara karşı şiddeti şiddetle kınadığını belirterek, kabul edilemez olduğunu söyledi. Bilgin konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahmaz, Halk Eğitimi Müdürü  Sert, Sağlık Müdürü Şirali, kurs öğretmenleri ve kadınlarla birlikte serginin açılış kurdelasını kesti.

Açılışın ardından sergiyi gezen Kaymakam Bilgin, kursiyerlerden de yaptıkları resimler hakkında bilgi aldı. Kaymakam Bilgin, çoğu kadın olan kursiyerleri de yaptıkları eserlerden dolayı tebrik etti.

Abdulhamit ALBEZ

http://www.sariyerposta.com