Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkan Adayı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Posta Gazetesi’ni ziyaret etti. Adaylık süreci ve çalışmaları hakkında Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulunan Yalınkılıç, “Delegelerimizin desteğiyle ilçe başkanı seçildiğim takdirde Sarıyer’e kadın eli değecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkan Adayı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nu ziyaret ederek; adaylık sürecini, çalışmalarını, planlarını ve hedeflerini anlattı. Bizler CHP’liyiz. Partimiz için çalışırız, partimizin her zaman hizmetindeyiz” ifadesini kullanan Yalınkılıç, aday olma sürecine açıklık getirdi. 2014 Yerel Seçimleri döneminde CHP ön seçimlerinden birinci sırada çıktığını hatırlatan Yalınkılıç şöyle devam etti: “CHP’de 2010 yılından itibaren parti okul eğitmenliği yaptım. Sarıyer ve diğer ilçelerde de üye siyaset temel eğitimlerinde ve sandık güvenliğinde görev aldım. Bu görevlerim dolayısıyla çok fazla alanda olduğum için partimizin tabanı tarafından iyi biliniyorum. Sarıyer Belediyesi CHP Meclis Üyesi olarak örgütümüzden adaylığım için talepler aldım. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Kadınlar mutlaka siyasette olmalı’ söyleminden de yola çıkarak; partimizin birlik ve beraberliği adına aday oldum.”
“PRENSİBİM AZ KONUŞMAK ÇOK İŞ”

İlçe Başkanı seçilmesi durumunda plan ve hedeflerini açıklayan Sevim Yalınkılıç, “Birlikte uyum içinde çalışmanın önemini çok iyi biliyorum. Sokakta örgütlenmek, alanda olmak, halkın arasında bulunmak çok önemli. Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, delegelerimiz ve mahalle birimlerimizle birlikte ortak akılda bir çalışma programı düzenleyeceğiz. Benim prensibim; az konuşmak, çok iş. Üyelerimizi periyodik olarak iki ayda bir parti okuluna alarak, aktif üyeliği sürekli hale getireceğiz. CHP’nin parti programı, tüzüğü, tarihi hakkında bilgilendireceğiz. Temel siyaset eğitimi vereceğiz. Bunların yanında STK’larla işbirliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“KADINLAR SİYASETTE DAHA AKTİF OLACAK”

Adaylığının kadınlar nezdinde büyük bir heyecan yarattığını dile getiren Yalınkılıç, “Bundan dolayı çok mutluyum. Delegelerimizin desteğiyle ilçe başkanı seçildiğim takdirde Sarıyer’e kadın eli değecek. Bizimle beraber kadınlar daha fazla siyasetin içinde olacak. Aklını, birikimini, deneyimini siyasette daha fazla aktaracak. Sarıyer nüfusunun yarısından fazlası kadın. Politikaların kadın odaklı olması çok önemli. Partili veya partisiz olsun hedefimiz tüm kadınları hayatın içine dahil etmek” ifadelerini kullandı.
“YERELDEKİ İKTİDARIMIZI PERÇİNLEMEK İSTİYORUZ”

2019’daki 3 kritik seçimden başarıyla çıkmak istediklerini dile getiren Yalınkılıç, “Yereldeki iktidarımızı daha da perçinlemek istiyoruz. Bir Kadıköy, Beşiktaş gibi CHP’nin daha yüksek oylara ulaşması ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak istiyoruz. Sonrasındaki Genel Seçimlerde CHP olarak Türkiye’de iktidara gelmek istiyoruz. Sarıyer Belediyesi’nin başarmış olduğu birçok güzel iş var. Bunları alanda daha fazla anlatacağız. Yerelde başarılan güzel şeyler genel için de bir referans oluyor. Dolayısıyla bunları iyi anlatmalıyız” diye konuştu.
CUMHURİYET VE DEMOKRASİ VURGUSU

24 Aralık’taki kongreye ilişkin, “Delegelerimiz 2019 seçimlerini azim kararlılık ve akılcılıkla yürütecek bir ilçe başkanını seçecekler” yorumunda bulunan Sevim Yalınkılıç, şöyle devam etti: “Önderimiz Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyeti korumak, demokrasiyi tekrar işler hale getirmek, parlamenter rejimi tekrar kurmak adına önümüzdeki günler çok önemli. Tüm örgütümüzle birlikte ülkemizde bu değerleri tekrardan yükseltmek adına çalışacağız.”
“HANGİ SONUÇ ÇIKARSA ÇIKSIN…”

Kongrenin ardından hangi sonuç çıkarsa çıksın CHP’de bütünlüğün devam edeceğini vurgulayan CHP İlçe Başkan Adayı Sevim Yalınkılıç, “Hepimiz partiye bir şeyler katmak adına adayız. Pazar günü kim seçilirse seçilsin omuz omuza birlikte çıkacağız. Şu an bir yarış değil kendimizi anlatma çabası içindeyiz. Yarış bittikten sonra partimiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.