Yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban ve sokak hayvanları için Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yemleme çalışması yapıldı.


yaban hayvan

Yaban hayvanlarının kullandığı yollar üzerinde belirlenen noktalara 2 ton besi yemi, 250 kilogram sebze artığı, 500 kilogram sakatat ve kemik bırakıldı. İstanbul'da hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı sonrası doğada yiyecek sıkıntısı çeken yaban ve sokak hayvanları için doğaya yem bırakıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü ekiplerince, Sarıyer’de yaban hayvanlarının kullandığı yollar üzerinde belirlenen noktalara, besi yemi, sakatat ve kemik, sebze artıkları, buğday ve mısır gibi yiyecekler konuldu.

Demirel: Yaban ve sokak hayvanlarına yem takviyesi yapıyoruz


yaban

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Osman Demirel ve İstanbul Şube Müdürü Sebahattin Canbakkal, Belgrad Ormanı ve Zekeriyaköy'deki yemleme çalışmalarına katıldılar. Osman Demirel burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'da olumsuz hava koşullarının insanlar ve hayvanların hayatını zorlaştırdığını belirterek, "Kış şartlarının ağırlaştığı bu dönemlerde, yabani ortamlarda hayatını sürdüren hayvanlar için yem takviyesi yaparak, onlara bir şekilde destek sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Yemlikler dolduruldu


 

Demirel, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak kış şartlarının ağırlaştığı bu dönemlerde, yabani ortamlarda hayatını sürdüren hayvanlar için yem takviyesi yapıyoruz. Sokak hayvanları da açık hava koşullarında çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmek zorundalar. Yaban ve sokak hayvanlarının desteğe ihtiyaçları var. Bu yüzden sokak hayvanlarına yönelik yemleme çalışmaları da yapıyoruz. İstanbul'un 6 noktasında bugün yemleme çalışması gerçekleştirdik. İstanbul'daki ormanlık alanlarımıza yemliklerden bıraktık. Bu tip hava koşullarında hayvanların yemesi için yemlikleri yemle doldurduk" diye konuştu.

Kışa  10 ton yem stoklandı


İstanbul'da bu kış dönemi için 10 ton yem stokları olduğunu kaydeden Demirel, belirledikleri noktalara etcil hayvanlar için sakatat otçul hayvanlar için de sebze artıklarının belirli aralıklarla bırakılacağını dile getirdi. Ayrıca, yoğun avlanma ile yırtıcı baskısı nedeniyle geyik ve karaca popülasyonunun 'yok' denecek kadar az olduğunu ifade eden Demirel bu hayvanların çoğalması için Geyik Üretim İstasyonu'nda özel bir çalışma yürüttüklerini vurguladı.