Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 77. yıldönümünde Sarıyer Meydan Atatürk Anıtı önünde yapılan anma programında gergin anlar yaşandı.


10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 77. yıldönümünde Sarıyer'de düzenlenen çelenk sunma töreninden sonra gergin anlar yaşandı. Tören sonrası alana gelerek Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Sarıyer meydanda yapılan " Temsilli Anıtbakir" hakkında röportaj yapmak isteyen Yeni Akit Gazetesi ile vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Yeni Akit Gazetesi'nin geçtiğimiz günlerde Temsilli Anıtkabir için "Sarıyer sahiline mezar kurdular!" manşetine tepki gösteren vatandaşlarla, Yeni Akit Gazetesi muhabirleri arasında gerginliğe neden oldu.

Yeni Akit Gazetesi muhabirlerinin vatandaşlara ısrarla soru sormak istemesi üzerine tartışma daha da büyüyerek, arbedeye döndü.

Karaman: Bu dili terk edin 


Sarıyer Belediyesi Basın Danışmanı Cengiz Karaman, Yeni Akit Gazetesi muhabirleriyle görüşerek, “Siz gazetenize mezar taşları diye başlık atarsanız insanların tepkisini çekersiniz.  Çünkü bizim artık bu dili terk etmemiz, doğru bir dili geliştirmemiz lazım. Sizin anlamadığınız bu,siz ne yapmak istiyorsunuz? amacınız ne?" dedi.

İşte o anlar: 


https://www.youtube.com/watch?v=f6JlhF75xA8&feature=youtu.be