Rumelikavağı’nda zor şartlar altında çalışan midyecilerin sorunları bitmek bilmiyor. Hijyenik ve sağlıklı bir üretim ortamının kavuşturulması için bir yıl önce hazırlanan projede herhangi bir gelişmenin olmaması midye üreticilerinin tepkisine neden oldu.


Yıllardır derme-çatma barakalardaki zor şartlarda Türkiye’nin dört bir tarafına midye ulaştıran Rumelikavağı’ndaki midyecilerin sorunlarının çözümü için geçtiğimiz yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Midye İşletme Merkezi Projesi geliştirildi. Bu proje kapsamında limanda yer tespit çalışması yapıldı ve konteynırlar bırakıldı. Ancak projenin üstünden bir yıl geçmesine rağmen herhangi bir çalışma başlamaması midyecileri isyan ettirdi. Projede bir gelişme olmaması ve yetkililerin konu hakkında açıklama yapmaması, midye işçileri arasında “Oyalanıyoruz, bunlar sadece seçim çalışmaları kapsamında göstermelik olarak bırakıldı” sesleri yükselmeye başladı.  Sınırlı Sorunlu Rumelikavağı Su Ürünleri Kooperatifi konuyla ilgili olarak gereken yerlere müracaatlarını yapmış ancak şuana kadar her hangi bir gelişme yaşanmadı.

“Balıkçılara hak edilen değer verilmeli”


1Rumelikavağı Mahalle Muhtarı Sinan Demirci ise gazetemize yaptığı açıklamada “Geçen yıl belediye seçimleri döneminde sorunu dile getirdik. Büyük bir hızla hemen gelip konteynırlar bırakıldı. Aradan bir yıl geçmesine rağmen tek bir çivi bile çakılmadı. Gerekli yerlere başvurularda bulunduk. Başvurularımıza cevap olarak hep “Yapılacak” denildi. Bu projenin derhal hayata geçirilmesini istiyoruz. Rumeli kavağı balıkçı şehridir. Böyle kötü şartlar altında çalıştırılması yakışık kalmıyor. Balıkçılara hak edilen değer verilmeli” şeklinde konuştu.