Ak Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Şirin Ünal, Sarıyer Posta Gazetesi’nde yaptığı konuşmada “İktidar yönüyle çok rahatız ama Sayın Cumhurbaşkanımızın bize gösterdiği 400 milletvekilli hedefi var. Bu hedefe ulaşmamız halinde ya da yakın sayıda milletvekilli çıkartırsak Türkiye özlemini çektiği yeni demokratik ve sivil bir anayasaya kavuşur” dedi.


7 Haziran genel seçimlerine dönük çalışmalarını sürdüren AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı çeşitli kurum ve kuruluşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Şirin Ünal, İlçe yöneticileri Cemil Özbalta ve Cem Bay’ın katılımıyla Sarıyer Posta Gazetesi’ni ziyaret etti.

Konuklarını samimi bir edayla karşılayan Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent 2Pehlivanoğlu, Sarıyer’de ulaşılmayan ve Sarıyer’in sorunlarıyla ilgilenmeyen vekil istemediklerini belirtti.  Eşit, katılımcı ve demokratik yaklaşımları desteklediklerinin altını çizen Pehlivanoğlu, “Demokratik katılımcı ve tüm herkese eşit mesafede duran bir çizgimiz var. Bir kesimin değil tüm Sarıyerlilerin gazetesi olmaya çalışıyoruz. Tüm çalışmalarımız bu yönlü. Bu seçimlerde her kese yani tüm partilerle eşit mesafede durarak onların çalışmalarını yansıtacağım. Yolunuz açık olsun”  şeklinde konuştu.

“Yapılan anketlerde bir sorun gözükmüyor”


3Daha sonra söz alan AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Şirin Ünal,  hedeflerinin 400 milletvekili olduğunu ifade ederek, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önce 8 tane seçim yapıldı. Bu seçimlerde 8 defa yenilen muhalefet partileri AK Partiye karşı bir birleşmeye gittiler. Çatı adayı çıkartılar sayın cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı. Fakat tekrar yenildiler. Şimdi seçim arifesinde yapılan anketlerde bir sorun gözükmüyor. İktidar yönüyle çok rahatız ama Sayın Cumhurbaşkanımızın bize gösterdiği 400 milletvekilli hedefi var. Bu hedefe ulaşmak adına İstanbul’da gece gündüz çalışıyoruz. Bu hedefe ulaşmamız halinde ya da yakın sayıda milletvekilli çıkartırsak Türkiye özlemini çektiği yeni demokratik ve sivil bir anayasaya kavuşur. Seçim çalışmalarında halkımızdan çok önemli destekler alıyoruz. Biz tüm insanları kucaklıyoruz. Bu bağlamda Sarıyer’de çalışmalarız son derce iyi gidiyor. Sayın ilçe başkanımızın denetiminde hedefe dönük çalışmaları yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“CHP bir mezhep partisi haline gelmiş”


CHP’nin Atatürk’ün kurduğu parti çizgisinden uzaklaştığını belirten Ünal, “CHP ‘biz Atatürk’ün kurduğu partiyiz’ diyor. Oysa böyle bir gerçek yok.  Atatürk’ün kurduğu parti toplumun tüm katmanlarını barındırıyordu. Kılıçdaroğlu komutanlığındaki CHP bir mezhep partisi haline gelmiş. Çok merak edenler CHP delegelerini kökenlerine bakarlarsa gerçeği görecekler ve orada bir şeyin çıkmadığını anlayacaklar. CHP’nin kültürel ve ideolojik bir tabanı kalmamıştır” şeklinde konuştu.

Bayraktar: 2981 sayılı yasa biz meclise taşıdık


4Daha sonra söz alan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, CHP’nin Sarıyer’de boş vaatlerle insanları kandırdığını söyledi.  CHP’ye dönük eleştirilerini sürdüren Bayraktar, “Bizler her zaman halkımızla beraberiz. Bizler Sarıyer’de birinci parti olacağız.  Yerel seçimlerde Türkiye genelinde bir gerginlik oldu bu gerginlik nedeniyle diğer partiler ile AK Parti oldu. Yani tüm partiler AK Parti ‘ye karşı birleşti. Bu yüzden yerel seçimlerde CHP kazandı.  CHP boş vaatlerle insanları avuttular.  İnsanlara tapularınızı vereceğiz”  dediler ama vermediler.  Sarıyer’in tapularının verilmesine ilişkin olarak CHP İl Başkanı Murat Karayalçın’ın kanunu Anayasa Mahkemesi’ne götürerek iptal etti.  Oysa 2981 sayılı yasa rahmetli Özal zamanında çıkartılan bir yasadır. Tapu tahsis belgesi alan vatandaşlarımız tapu alma noktasına geldiler. O zaman SHP Genel Başkanı ve şu anda CHP’nin il Başkanı olan Murat Karayalçın ve 109 arkadaşı Anayasa Mahkemesi’ne yasanın iptali için dava açtılar ve kararı durdurdular. Bu kanun çıktığında Sarıyer’de belediye başkanı Ali Sandıkçı idi. Öncelikle vatandaşın hisseli tapu arazilerinde bir çalışma yapmıştı. Kazım Karabekir, Bahçeköy ve Kilyos’ta örnek çalışmalar yapıyorlar ve vatandaşın kendi yaptığı yerleri hisse tapulu iken kendi tapularına kavuşuyorlar. Anayasa Mahkemesi kararından sonra bu işler bıçak gibi kesildi. O günden bu yana bu karardan dolayı Sarıyer’de hiçbir işlem yapılamadı. Büyükşehir Belediyesinin yetkilerinin İlçe Başkanına devriyle ilgili yasayı da siz engellediniz.  CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Anayasa Mahkemesine taşıyarak engelledi. Artık elinizi mahkemelerden çekin. Her şeyi mahkemelere taşımaktan vazgeçin. Halkı mağdur etmeyin” şeklinde konuştu.

Bayraktar, sözlerini şöyle sürdü:  “2981 sayılı yasanın süresi bitiyordu.  Bizler de talep üzerine TBMM 1gündemine getirerek torba yasa ile birlikte ilgili yasanın süresinin de uzatılmasını sağladık.  Ama gelip bizim imzalarımızla geçti dediler. Gözlerimizin içine bakarak bunu yaptılar.  Sarıyer Belediye Başkanı’nın sürekli kullandığı ‘Çalışmama engel oluyorlar’ söylemine karşı biz de “Sarıyer için olumlu iyi olan ne varsa sana yetki vereceğiz ve engel olmayacağız.”

Keyifli geçen sohbetten sonra ziyaret çekilen toplu fotoğraflarla son buldu.