Uğur Mumcu, uğradığı bombalı suikast sonucu yaşamını yitirmesinin 23. yıl dönümünde CHP  Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından anıldı. 


24 Ocak 1993’te Ankara’daki evinin önünde katledilen Uğur Mumcu için CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından PTT Evleri Mahallesi’ndeki Uğur Mumcu Parkı’ndan anma töreni düzenlendi. Mumcu’nun büstüne çelenk bırakan CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Uğur Mumcu cinayetinin bugüne kadar hala tam olarak aydınlatılmadığını söyledi.

Deniz: Neden katledildiği hala aydınlatılmadı


mehmet denizSaygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlanılan anma törenine katılanlara hitaben bir konuşma yapan Mehmet Deniz şunları söyledi:“Türkiye’deki en üretken araştırmacı yazar olarak tanınan Uğur Mumcu’yu anmak için bugün burada toplandık. Neden katledildiği bugüne kadar hala aydınlatılmayan Mumcu’yu saygıyla anıyoruz. Uğur Mumcu, Atatürk devrimlerini savunan, tam bağımsız Türkiye adına ciddi araştırmalar yapıp, yazan değerli bir yazarımızdır. Bu nedenle birkaç kez tutuklanıp, cezaevine konulmuş ancak Ergenekon olayında olduğu gibi suçu tespit edilmediği için birkaç ay sonra serbest bırakılmıştır.

Mumcu, ülkede barış ortamının sağlanması için elinden ne gelmişse yapmış, hayali ihracatı, yolsuzluğu ilk kez gündeme getiren gazeteci-yazar olmuştur. Katledilmeden bir kaç ay önce de PKK ile Kürt sorununun ayrı değerlendirilmesi gerektiği konusunda ciddi bir araştırma üzerinde çalıştığı bilinmektedir. Bugünkü geldiğimiz koşullarda bunun da ayrı bir önemi vardır. Barışın ne kadar önemli olduğunu hepimiz yaşıyoruz. 7 Haziran’dan sonra Güneydoğu’da akmayan kan birden bire yeniden akmaya başladı. Sarıyerli bir üsteğmen kardeşimiz dün şehit oldu. Ancak her Kürk kardeşimiz terörist değildir. Teröristle, orada yaşayan Kürt kardeşlerimizi ayırmak zorundayız.”

Uğur Mumcu’yu anma törenine CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Balcı, Hasan Karagöz ve Ekrem Tekçe ile CHP ilçe yöneticileri ve Gençlik Kolları Başkanı Nihan Sabaz ve parti üyeleri de katıldı.

Sarıyer Kent