Sarıyer Belediyesi tarafından her yıl mahallelerde düzenlenen kedi ve köpeklere ücretsiz kuduz aşısı kampanyası Haziran ayı süresince gerçekleştirilecek.


6 Haziran’da başlayan kampanya kapsamında Sarıyer ilçesindeki mahallelerdeki aşı uygulamaları, belirtilen tarih ve saatlerde mahalle muhtarlıklarında yapılıyor. Kampanya kapsamında Sarıyer halkının sahipli kedi ve köpekleriyle birlikte; kapısında, bahçesinde veya sokağında bakıp beslediği sahipsiz kedi ve köpekleri de belirtilen tarih ve saatlerde ilgili muhtarlığa götürmeleri durumunda ücretsiz olarak kuduz aşısına karşı veteriner hekimleri tarafından aşıları yapılacak.

Kampanya süresince hayvanlarla ilgili sorunlar konusunda Sarıyer Belediyesi veteriner hekimlerinin bilgilendirme yapacakları açıklandı. Öte yandan belediye tarafından açıklamada; “paraziter hastalıklara karşı da talep olması halinde gerekli ilaç uygulaması yapılacaktır. Çağımızda halen yaşadığımız coğrafyada varlığını sürdüren önemli bir zoonoz hastalık olan kuduzla etkin bir mücadelenin sürdürülmesi için halkımızın kuduz aşısı kampanyasına desteklerini ve katılımlarını bekliyoruz.” denildi.