Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen ve her yıl artarak devam eden Ramazan coşkusu, İstinye eski Tersane alanında Sarıyerlilere unutulmaz akşamlar yaşatmaya devam ediyor.


TTHer gece bir değil birkaç sanatçı birden ağırlayan İstinye, Ramazan Ayı’nın 16. gününde de yine birbirinden ünlü sanatçıyı, halkın gönlünde, yüreğinde taht kurmuş türkü üstadlarını ağırladı. Sarıyer Halk Dansları Topluluğu da sahne performanslarıyla izleyenlere görsel bir şov sergiledi.

Erkan Oğur ve İbrahim Hakkı Demircioğlu, serin geceyi ısıttı


Sahneye ilk olarak gelen Türk Halk Müziğinin muhteşem ikilisi Erkan Oğur ve İbrahim Hakkı Demircioğlu, kadife sesleriyle alanı dolduran vatandaşların içini ısıttı. Konseri her zamanki gibi halkın arasında seyreden ve türkülere yurttaşlarla birlikte eşlik eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,DANS sanatçı Erkan Oğur ve İbrahim Hakkı Demircioğlu’na çiçek takdim etmek üzere sahneye davet edildi. “İstinye bu gece ayrı bir güzellik yaşıyor” diyen Başkan Genç, barış, huzur ve hoşgörü alanının temelini sevgiyle attıklarını ifade etti.

Sağ ve Temiz’den bağlama resitali


Bağlama virtüözleri Tolga Sağ ve Muharrem Temiz, sırayla paylaştıkları sahneye daha sonra birlikte gelerek eşsiz Anadolu türküleriyle düet yaptılar. Adeta sazlarını konuşturan ikili, alandaki vatandaşlara saatin nasıl geçtiğini fark ettirmediler.TOLGA SAĞ

 Tolga Sağ, Başkan Genç için söyledi


Ünlü sanatçı Tolga Sağ, konserin sonunda Başkan Genç için Aşık Mahzuni Şerif’ten “Ağlasam mı” adlı türküyü seslendirdi. Muhteşem performansları cep telefonlarıyla kameraya alarak geceyi ölümsüzleştiren ve konserin ardından sanatçıları ayakta alkışlayan vatandaşlar, Başkan Genç ve türkü üstadlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.