Dünyada çok sevilen ve eğlenceli bir spor dalı olarak bilinen ‘Havuzda Kano’ yarışması, Türkiye’de ilk kez Sarıyer Belediyesi tarafından düzenleniyor.“Okullar Arası Yüzme ve Kano Yarışlarının” ilk ayağı okullar arası yüzme yarışlarıyla başladı.


22005 doğumlu minik yüzücüler, 4x25 metre serbest bayrak yarışında mücadele etti. Yarışan tüm yüzücülere katılım madalyası ve çeşitli hediyelerin verildiği etkinlik, ikramlar eşliğinde devam etti. Sarıyer Belediyesi Spor Tesisleri SARFİT’e başlayan yarışmalarının ilk gününde orta okullar yarıştı. Türkiye’de ilk kez yapılacak olan “Havuzda Kano Yarışları” ise Perşembe günü saat: 10.00’da liselerle başlayacak. Havuzda Kano’da toplam 180 öğrenci mücadele edecek.

Havuzda kano ve yüzme yarışlarına yoğun ilgi

Türkiye’de ilk kez Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen Okullar Arası Yüzme ve Kano Yarışları ikinci gününde de büyük bir coşku ile devam etti.

3Bugünkü yüzme yarışlarında 17 erkek, 9 kadın grubu yer aldı. Yarışlarda dikkatleri üzerine çeken isim ise görme engelli yarışmacı İlayda Yurtsuz oldu. Sarıyer Belediyesi Spor Tesisleri SARFİT’ te gerçekleşen şenliğin ikinci gününde genç kadın ve erkekler yarıştı. 50 metre yüzme etkinliğinde, katılım birinci güne göre yüzde 70 oranında arttı. İlk gün 45-50 civarında kişinin katıldığı yüzme yarışlarında ikinci gün katılım 140 kişiye kadar ulaştı.

Serbest stil yüzme yarışlarının sonlanmasının ardından, bayrak yarışları yapılarak her branştan dereceye girenler belirlendi. Günün sonunda dereceye giren yarışmacılara katılım madalyaları verildi.