Türk Böbrek Vakfı’nın 30. kuruluş yılı şerefine, Antakya Medeniyetler Korosu tarafından Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde muhteşem bir konser gerçekleştirildi.


ERK Yaşar Kemal Kültür Merkezi fuaye alanında verilen kokteylin ardından Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Timur Erk, davetlilere hitaben bir konuşma yaptı. Erk, kuruluşunun daha dün gibi hatırlandığı bir vakfın 30. yılının kutlandığını görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Timur Erk: Başkan Şükrü Genç ile birlikte “Yeni Yaşam Merkezi”ni kuracağız


Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Timur Erk, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile birlikte, içerisinde Pediatri Merkezi, Huzurevi ve Darüşşafaka’nın işleteceği bir rezidansın olacağı “Yeni Yaşam Merkezi” adlı bir proje gerçekleştirmek istediğini dile getirdi.

 Rojin; Şükrü Genç gibi mütevazı ve samimi bir Başkan daha tanımadım


ROJİNGecenin sürpriz konuklarından biri olan Türk Halk Müziği Sanatçısı Rojin yaptığı konuşmada; çok anlamlı bir gecede, Sarıyer Belediyesi’nin ev sahipliğinde bir arada olmaktan duyduğu sevinci dile getirdi. Konuşmasının büyük bir bölümünü Başkan Genç’e ithaf eden Rojin;” Hadi biz sanatçıyız, insanlar bizimle konuşurken ister istemez daha nazik ve daha saygılı olmaya özen gösterirler. Fakat Şükrü Genç, karşısında kim olursa olsun aynı kibarlık ve incelikle konuşur. Kendisini bir çocuk bile arasa mutlaka cevap verir, ulaşamasa bile daha sonra mutlaka kendisine dönüş yapar. Şükrü Genç gibi mütevazı ve samimi bir Başkan daha tanımadım” diye konuştu.

Koronun performansı dinleyenleri büyüledi


KORO Yılmaz Özfırat’ın şefliğinde muazzam bir konser veren Antakya Medeniyetler Korosu, gösterdiği performansla dinleyenleri adeta büyüledi. Seslendirilen bir çok dilden ve yöreden türkülerle salonu dolduranları mest eden ezgiler, Yılmaz Özfırat’ın anlattığı fıkralarla bir kat daha renklendi.

Özfırat: Burada evimizde gibiyiz


Sarıyer Belediyesi’nin ev sahipliğinde, önemli bir gecede bir arada olmaktan büyük keyif aldıklarını dile getiren Yılmaz Özfırat, “Gerek Sarıyer Belediye Başkanı Sayın Şükrü Genç, gerekse Yaşar Kemal Kültür Merkezi İşletme Müdürü Akgül Baş bizleri o kadar sıcak ve samimi bir şekilde ağırlıyorlarki burada kendi evimizde gibi hissediyoruz” diye konuştu.

Sanatçı Rojin’in  güzel bir türküyle renk kattığı gece sonunda Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Timur Erk gecede emeği geçenlere birer teşekkür belgesi verdi. Erk ayrıca Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e yardımlarından ötürü böbrek figüründe bir şilt hediye etti.

Konsere, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Meclis Üyeleri Hayrettin Dereli, Nadir Günday ve Sarıyerli yurttaşlar katıldı.