Gazeteci-yazar Tuncay Dağlı, çocuklar için yazdığı öykü kitabı Ali’nin Gemileri olan 15. eserini yayınladı.


Bugüne kadar öykü, roman, şiir, deneme ve gazetecilik kitaplarından oluşan 14 eser yayınlayan Tuncay Dağlı’nın 15. Kitabı olan Ali’nin Gemileri’ni Murat Bulut’un sahibi olduğu Puslu Yayınevi basıp, dağıtımına başladı.

Birkaç güne kadar tüm seçkin kitapevlerinde okuyucusuyla buluşacak olan Ali’nin Gemileri adlı öykü kitabında ilk ve ortaokul çağındaki çocuklar için değişik öyküler kaleme alan Tuncay Dağlı, İzmir, Adana ve İstanbul üçgeninde geçirdiği 32 yıllık gazetecilik yaşamında bugüne haberciliğin yanısıra yazarlıkta da iddialı olduğunu kanıtladı.

alininYazarak topluma mesajlar veren Dağlı aynı zamanda okullarda öğrencilerle yaptığı söyleşilerde de gazetecilik ve debiyat konularıyla birlikte toplumsal konulara da değiniyor. İstanbul ve Sarıyer’deki çeşitli okullarda ve kültür merkezlerinde konferanslar verip imza günleri yapan Tuncay Dağlı, Sarıyer Belediyesi’ne ait Gençlik Eğitim Merkezleri’ne (SAGEM) devam eden öğrencilerle de sık sık biraraya gelerek söyleşilerde bulunup, kitaplarını hediye ediyor.

Ali’nin Gemileri adlı öykü kitabının tanıtımı için yakın bir zamanda imza günü düzenleyeceğini belirten Dağlı, “Çocuklar için bir şeyler yapmak beni çok mutlu ediyor. Bana göre en güzel, en büyük ve kaliteli yatırımlar çocuklar için yapılmalı. Çocuklar iyi yetiştirilir, kötü alışkanlıklardan uzak tutulursa, yetişkin olduklarında toplumun sağlıklı, dürüst ve güvenilir bireyleri  olarak sonraki nesillere örnek teşkil ederler. Çocukların iyi kitaplar okuması, kitaplardan ve eğitmenlerinden yaşamın içinde gereken güzel ve önemli bilgiler edinmesi gerekir. Ben de bu konuda üzerime düşeni yapmaya çalışıyor, ülkemin, milletimin bana verdiği ne varsa karşılığını ödemeye çalışıyorum” dedi.

Tuncay Dağlı kimdir?


tuncay dağlıEge Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. İzmir Yeni Asır (1982-84), Milliyet (1986-87) ve Hürriyet (1988-2000) gazeteleri ile Doğan Haber Ajansı (DHA) (2000-2006) Adana Bürosu’nda muhabir olarak çalıştı. 2007 başında İstanbul’a taşındı. Halen Kent Yaşam Gazetesi Haber Müürlüğü’nü sürdürüyor. Gazeteciliğin yanısıra yazarlık da yapan Tuncay Dağlı ilk öykü kitabını 1998’de yayınladı. Dağlı’nın, öykü, roman, şiir, deneme ve gazetecilik mesleğiyle ilgili olarak yayınlanmış 14 eseri bulunuyor. Bunlar;

Başkanlık Tutkusu (öykü-1998), Ayrılıklar Olmasın (şiir-1999), Morgdan Dünya (öykü-2000), Çoban Yıldızı (şiir-2002), Koltuk Düşkünü (öykü-2003), Yol Parası (öykü-2005), Bana hep seni seviyorum de (roman-2008), Aşk seni istiyorum (şiir-2008), Çekme lan.. (gazeteci öyküleri - 2008), Kendini öptürmeyen başkan (öykü-2011), Kırmadım satmadım yazdım (deneme-2013), Sarıyer’in çocukları (çocuk öyküleri-2013), Dedemin gözyaşları (roman-2013), Annemin çocukları (roman-2014).

Tuncay Dağlı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Edebiyatçılar Derneği üyesidir. Birçok şiir ve öyküsü çeşitli edebiyat ve sanat dergilerinde yayınlandı, fotoğraf ve şiir sergisi açtı, dinleti ve söyleşilere katıldı. Sarıyer Edebiyat Günleri’nin başladığı günden bu yana organize komitesinde ve öykü yarışması jürisinde yer alıyor.