Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sarıyer İlçe Temsilciliği, Hacıosman Metro İstasyonunda “28 Şubat Postmodern Darbe” sergisi düzenledi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen sergiye TÜGVA Sarıyer İlçe Temsilcisi İlyas Tanrıverdi, AK Parti Sarıyer Gençlik Kolları Başkanı Safa Turan ve TÜGVA Sarıyer İlçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. 28 Şubat müdahalesinin 22’nci yıldönümü dolayısıyla Hacıosman Metro İstasyonunda düzenlenen ‘28 Şubat Postmodern Darbe’ sergisi 3 gün sürecek.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergide dönemin gazetelerinde atılan haber başlıkları sergilendi. TÜGVA Sarıyer İlçe Temsilcisi İlyas Tanrıverdi, AK Parti Sarıyer Gençlik Kolları Başkanı Safa Turan ile birlikte sergiyi gezdi ve bilgiler verdi.

“Darbelerin karşısındayız”

Etkinlikte açıklamalarda bulunan TÜGVA Sarıyer İlçe Temsilcisi İlyas Tanrıverdi, “Türk siyaset tarihine kara bir leke olarak geçen bu utanç verici günü gençliğimize ve milletimize hatırlatmakta kararlıyız. Bizler 28 Şubat’ı unutursak yeniden bu işi yapanların aklına geleceği kanaatindeyiz. Milletin iradesiyle seçilmiş bir iktidarı yine bu milletin vergileriyle alınmış silahlarlarla devirmişlerdi. Yapılan her darbe bir sonrakine zemin hazırlamıştır. Bu darbeleri yapanlar başka gelecek kadroları yetiştirdiler. Bunun en yakın örneğini 28 Şubat ve 15 Temmuz’da gördük. 22 yıl önceki darbeyi yapan zihniyet aslında 15 Temmuz’un hazırlığını yapmıştı. Fakat unuttukları bir şey vardı. Bu aziz millet iradesiyle seçtikleri liderine sahip çıkarak, canı pahasına darbeyi geri püskürttü. Biz darbelere karşıyız. Ve bunun için mücadele veriyoruz. İnşallah ülkemiz ve milletimiz bir daha böyle acı tablolar yaşamak zorunda kalmaz. Bu vesileyle Necmettin Erbakan’ı rahmet ve minnetle anıyorum. Ayrıca Adnan Menderes’e, memleketi ve milleti için canını veren şehitlerimize de Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

“Bu acı tabloları bir daha yaşamayalım”

Sergide söz alan AK Parti Sarıyer Gençlik Kolları Başkanı Safa Turan, “Burada sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu utanç gününü milletimize hatırlatan TÜGVA Sarıyer ailesine teşekkür ediyorum. 28 Şubat, Cumhuriyet tarihinin unutulmaması gereken, özellikle muhafazakar toplumun çok ciddi mağduriyete uğratıldığı bir dönemdi. Bu acı tabloları bir daha yaşamayalım. Bu vesileyle Necmettin Erbakan hocamızı rahmetle ve minnetle anıyorum” diye konuştu.