Sarıyer'de yıllardır çözülemeyen trafik sorunu için toplanan komisyon, trafik sorunu konusunda ortak hareket ederek bir an önce çözümle sonuçlandırmayı hedefliyor. Yetkililer sorunlar üzerinde çözüm odaklı çalışmalara başladı.


Her gün trafik sorunlarının ve keşmekeşinin yaşandığı Merkez Mahallesi'nde trafiği ve yaya sirkülasyonunu düzenlemek için toplantı düzenlendi. 2009'dan bu yana belediye tarafından tüm fiziki araştırmaları yapılan fakat uygulamaya alınamayan kararlar ve önerilerin uygulanması için geniş katılımlı bir komisyon oluşturuldu. Dar alanlarda trafiğin aksamaması için sağlı sollu parkı kaldırarak, ceza uygulamasının başlatılması üzerinde daha sık çalışılacağını söyleyen trafik yetkilileri aralarında fikir alışverişinde bulunarak çözüm yolu aradılar. Merkez Mahallesi'nde yaşanılan trafik sorununun görüşüldüğü toplantıda kararlaştırılan ortak çözüm önergelerinin ilgili kurumlara aktarılacağı bildirildi.

Sarıyer Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyelerinden Aysın Günen ve Mustafa Balcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harita Müdür Yardımcısı Sabri Aydın, Trafikten Sorumlu Müdür Yardımcısı B- Bölge Müdürü Mehmet User,Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nden Ülger Munzuroğlu, Kentsel Tasarım Müdürü Murat Durna, Ulaşım Müdürü Coşkun Uzaldı, Fen İşleri Müdürü Veysel Kahraman, Özel Kalem Müdürü Şehnaz Bulut, Sarıyer Belediyesi Zabıta Amiri Erdinç Gün, İspark Sorumlularından Mehmet Emin Akıncı, Mahmut Kuş ve Fatih Burak Yıldız, Sarıyer Merkez Mahalle Muhtarı Sinan Yüksel, Rumeli Kavağı Muhtarı Sinan Demirci ve Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, Polis Memuru Ahmet Şengül ve İbrahim Balcı katıldı.

Trafik Komisyonu'nda tüm katılımcıların ortak aldığı çözüm önerileri ise şu şekilde;

-Çift sıralı parklanmada 2. ve 3.park yapımını önlemek
-EDS ve mobese kamera sisteminin kurulması
-Vakıf Bank önündeki otobüs durağını kaldırılması
-Trafiği denetleyen ekip sayısının arttırılması
-Köylere giden minibüslerin depolama alanının yerlerinin İETT durağı yakınında olmaması
-Merkez Cami önünde fiziki uygulama yapılması
-Kaldırım düzenlemeleri
-Dereboyu Cad. düzenlemeler
-Marketlerde mal indi-bindi saatlerinin belirli zaman aralıklarında yapılması
-Sarıyer Merkez girişinin düzenlenmesi
-Alternatif otopark alanlarının oluşturulması(MEB'le görüşüp haftasonları okul bahçelerini park alanı olarak kullanma)
-2.tünel yapılması (Çırçır ve Zekeriyaköy yollarını bağlayan tünel)
-Yaya kaldırımında yapılan parkların engellenmesi
-Trafik levhalarının çoğaltılması
-Yaya geçidinin belirli yerlerde olması

Yetkililer toplantıların periyodik olarak devam edeceğini, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonun aktif olarak sağlanacağını bildirdi. 
21
24