Sarıyer Yenimahalle’de yolun dar olması, araçların gelişi güzel park edilmesi ve kaldırımların dar olmasından dolayı trafik durma noktasına geliyor. Bu kaostan mahallelinin yanı sıra Rumelikavağı’nda birçok esnaf ve vatandaşta nasibini alıyor.


trafikYaz ayının başlamasıyla birlikte Rumelikavağı Plajına ve Telli Baba Türbesi’ne akın eden İstanbulluları Yenimahalle’de oluşan trafik bezdirdi. Daha önceki haberlerimizde de defalarca bu konuya değinmemize rağmen, herhangi bir önlem alınmadı. Yeni mahalle yolunda büyük bir trafik kaosu yaşanıyor. Yol çift şeritli olmasına rağmen araçların yolun her iki tarafına da park etmesinden dolayı trafik sıkça aksıyor.  Bazı arabalar dar kaldırımlara park ederek hem yolu daraltıyor, hem de yaya geçişlerini engelliyor. Durum böyle olunca da yayalar mecburen, daralan yolda yürümek durumunda kalıyor. Özellikle yolda yürümek zorunda bırakılan Yaşlı, kadın ve çocukların can güvenliğini de tehlikeye sokuyor. Özellikle hafta sonlarının yoğun olduğu yol işlenmez hale geliyor. Trafiğin yol açtığı kaosta ara ara sinirler de geriliyor. Birçok tartışma kavgaya dönüşüyor.

Esnafta durumdan şikayetçi


Özellikle otobüs, kamyon ve kamyonet gibi büyük araçların geçmekte zorlandığı yolda, konuyla ilgili belediye otobüs şoförleri de günde 4-5 sefer gidip geldikleri yolun, her iki tarafına yapılan parklar nedeniyle zor şartlarda çalıştıklarını belirttiler. Bölgedeki bir esnaf konuyla ilgili; “ Yol boyunca park yapılmasının yasak olmasına rağmen kimse bu yasağı tanımıyor. Hem yol hem de dükkanlarımızın önü kapanıyor. Bu yolda günde birkaç defa kaza olmasına rağmen herhangi bir önlem alınmadı. Önlem alınması için illa ki birilerinin mi ölmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bu durum turistlerin gelmesini engelliyor


Yeni Mahalle’de yaşanan tıkanıklık Rumeli Kavağı’nda yaşayan vatandaşları ve esnafları da etkiliyor. Şikayetlerini gazetemizle paylaşan Rumelikavağı esnafı “ Yenimahalle’de işlenemez hale gelen yol en çok bizi etkiliyor. Yolun sürekli kapandığını bilen yerli ve yabancı turistler artık buralara gelemez oldu. Bizim de geçimimiz yaz aylarında turistlerden gelen gelirle sağlanıyor. Bu durum böyle devam ederse kepenklerimizi indirmek zorunda kalacağız” sözleriyle ifade etti.